Registeren is een must

Het registreren (juridisch vastleggen) van jouw merknaam is hierbij een must. Merkregistratie is de enige manier om jouw merknaam wettelijk te beschermen: alleen met een geregistreerd merk heb je het alleenrecht op het gebruik van jouw merknaam. De goodwill die jouw merknaam vertegenwoordigt wordt zo optimaal beschermd. Bovendien mag je, na registratie, het ®-teken achter jouw merknaam zetten. Dit komt professioneel en vertrouwd over én is een waarschuwing voor mogelijke copycats.

Kan jouw merknaam als merk geregistreerd worden?

Door op tijd te onderzoeken of jouw merknaam al door andere partijen gedeponeerd (geregistreerd) is, kun je de slagingskans van je merkaanvraag beter inschatten. Je weet dan tijdig of jouw naam als merk geregistreerd kan worden, waardoor je onnodige registratiekosten en merk-conflicten voorkomt. ‘Even googelen’ levert je misschien al best wat informatie op, maar geeft nooit een compleet en betrouwbaar beeld. Misschien staat een nieuw merk bijvoorbeeld nog niet online, waardoor het daar (nog) niet terug te vinden is. Pak dit dan ook professioneel aan, door een officieel naamsonderzoek uit te laten voeren. 

Merk-Echt vindt zo’n naamsonderzoek dusdanig belangrijk, dat we het gratis voor je doen. Met succes: mede dankzij deze ‘check aan de voordeur’ slagen onze merkaanvragen in 99,9% van de gevallen. Onze juristen onderzochten al meer dan 40.000 namen. Ruim 18.000 daarvan zijn een écht merk® geworden.

merken-geregistreerd-zorg-er-dan-voor-dat-je-dit-jaarlijks-checkt

Start jouw gratis naamsonderzoek

Vraag vandaag nog een gratis naamsonderzoek aan en ontvang geheel vrijblijvend een risicoanalyse met juridisch advies én een offerte.

Merknaam registreren in de Benelux, EU of internationaal

Afhankelijk van waar je actief bent of wil zijn met jouw merknaam, kun je je merk vervolgens laten registreren in de Benelux , de EU of internationaal. Je hebt dan, in principe, gedurende een periode van 10 jaar de zekerheid dat niemand in dat gebied aan jouw merk mag komen. Daarna kun je de registratie steeds met een periode van 10 jaar verlengen. 

Een juridisch sterke merknaam bedenken

Jouw merknaam komt pas in aanmerking voor een merkregistratie als hij juridisch sterk genoeg is. In onze blog Een juridisch sterke merknaam bedenken – Zo doe je dat geven we je de belangrijkste, praktische tips voor het bedenken van een sterke merknaam.

Merk-Echt: jouw persoonlijke merkbewakers

Van het registreren van jouw merkrechten tot het beheren en bewaken ervan: jouw merk is bij ons in de allerbeste handen. Wij bieden full-service wereldwijde registratie, bescherming, bewaking, handhaving en onderhoud van jouw merknaam, bedrijfsnaam, handelsnaam, model, idee, logo, beeldmerk, auteursrecht en/of domeinnaam. Het is jouw Intellectueel Eigendom en daar gaan wij met persoonlijke zorg en uiterste precisie mee om, al ruim 20 jaar. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5. Daar zijn we trots op.

Twee medewerkers kijken naar scherm over merknaam beschermen

Heb je vragen voor onze adviseur merken en modellen?

Plan eenvoudig een 15 minuten afspraak in om al je merkgerelateerde vragen te stellen. Geen zorgen, geheel kosteloos.

Vertrouwd door ruim 10.000 ondernemers

Al 10.000+ ondernemers kozen voor Merk-Echt. Voor wie kies jij?

Merk-Echt Zelf doen Advocaten kantoor
Gratis advies of naam als merk ingeschreven kan worden V X X
100% garantie op dit advies. Niet goed = geld terug. V X X
Gratis identiek onderzoek V X X
Vlotte afhandeling V X X
Eerlijk advies ter voorkoming van een zinloze merkaanvragen V X X
Merkaanvraag door IE jurist opgesteld voor maximale beschermingsomvang V X V
Eerste jaar gratis merkbewaking V X X
Beroepsaansprakelijkheid voor gevolgschade V X V
Lage prijs V V X
Successcore voor merkaanvragen 99% 50% 80%
Wereldwijd netwerk van agenten V X X

Vraag een gratis naamsonderzoek aan

Vul het formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om de aanvraag verder in gang te zetten.

Ik wil...

 • Weten hoe je een goede merknaam bedenkt?

  H2 Hoe bedenk je een goede merknaam?

  Een merknaam is net als een tattoo, het moet in één keer goed.

  Een goede merknaam is het visitekaartje van je onderneming. Denk van te voren dus goed na wat jij neer wil zetten met je onderneming en hoe jij wilt dat mensen jouw bedrijf gaan zien. Daarnaast moet een goed merk aan een aantal eisen voldoen wil je het kunnen beschermen.

   

 • Weten hoe lang de aanvraagprocedure voor een merkregistratie duurt?

  Hoelang de aanvraagprocedure voor een merkregistratie duurt, is o.a. afhankelijk van waar de registratie is aangevraagd. Omdat de daadwerkelijke duur sterk afhangt van hoe snel de behandeling bij de betreffende overheidsinstantie gaat, kunnen we alleen een indicatie geven waar geen rechten aan ontleend kunnen worden.

  Gemiddeld duurt de aanvraagprocedure van een Benelux merk zo’n 3 maanden. Voor de EU is dat gemiddeld 6 maanden.

 • Weten wat een merknaam registreren kost?

  Wat een merknaam registreren kost, hangt af van o.a. het gebied waar je wilt registreren en voor hoeveel categorieën producten en/of diensten (de zogenaamde klassen) je wilt registreren. Voor de aanvraag van een Benelux merkregistratie in 1 klasse betaal je bij ons vanaf €595,- en voor de aanvraag van een EU merkregistratie in 1 klasse vanaf €1450,-.