Registeren is een must

Het registreren (juridisch vastleggen) van jouw merknaam is hierbij een must. Merkregistratie is de enige manier om jouw merknaam wettelijk te beschermen: alleen met een geregistreerd merk heb je het alleenrecht op het gebruik van jouw merknaam. De goodwill die jouw merknaam vertegenwoordigt wordt zo optimaal beschermd. Bovendien mag je, na registratie, het ®-teken achter jouw merknaam zetten. Dit komt professioneel en vertrouwd over én is een waarschuwing voor mogelijke copycats.

Lees meer over de betekenis en toepassing van het ®-teken

Kan jouw merknaam als merk geregistreerd worden?

Door op tijd te onderzoeken of jouw merknaam al door andere partijen gedeponeerd (geregistreerd) is, kun je de slagingskans van je merkaanvraag beter inschatten. Je weet dan tijdig of jouw naam als merk geregistreerd kan worden, waardoor je onnodige registratiekosten en merk-conflicten voorkomt. ‘Even googelen’ levert je misschien al best wat informatie op, maar geeft nooit een compleet en betrouwbaar beeld. Misschien staat een nieuw merk bijvoorbeeld nog niet online, waardoor het daar (nog) niet terug te vinden is. Pak dit dan ook professioneel aan, door een officieel naamsonderzoek uit te laten voeren. 

Merk-Echt vindt zo’n naamsonderzoek dusdanig belangrijk, dat we het gratis voor je doen. Met succes: mede dankzij deze ‘check aan de voordeur’ slagen onze merkaanvragen in 99,9% van de gevallen. Onze juristen onderzochten al meer dan 40.000 namen. Ruim 18.000 daarvan zijn een écht merk® geworden.

Merknaam

Start jouw gratis naamsonderzoek

Vraag vandaag nog een gratis naamsonderzoek aan en ontvang geheel vrijblijvend een risicoanalyse met juridisch advies én een offerte.

Vraag gratis onderzoek aan

Merknaam registreren in de Benelux, EU of internationaal

Afhankelijk van waar je actief bent of wil zijn met jouw merknaam, kun je je merk vervolgens laten registreren in de Benelux , de EU of internationaal. Je hebt dan, in principe, gedurende een periode van 10 jaar de zekerheid dat niemand in dat gebied aan jouw merk mag komen. Daarna kun je de registratie steeds met een periode van 10 jaar verlengen. 

De kosten voor merkregistratie en merkbewaking verschillen per regio

Een juridisch sterke merknaam bedenken

Jouw merknaam komt pas in aanmerking voor een merkregistratie als hij juridisch sterk genoeg is. In onze blog Een juridisch sterke merknaam bedenken – Zo doe je dat geven we je de belangrijkste, praktische tips voor het bedenken van een sterke merknaam.

Merk-Echt: jouw persoonlijke merkbewakers

Van het registreren van jouw merkrechten tot het beheren en bewaken ervan: jouw merk is bij ons in de allerbeste handen. Wij bieden full-service wereldwijde registratie, bescherming, bewaking, handhaving en onderhoud van jouw merknaam, bedrijfsnaam, handelsnaam, model, idee, logo, beeldmerk, auteursrecht en/of domeinnaam. Het is jouw Intellectueel Eigendom en daar gaan wij met persoonlijke zorg en uiterste precisie mee om, al ruim 20 jaar. We zijn het eerste én enige Nederlandse merkenbureau met een ISO9001:2015 certificaat voor kwaliteit. En werken dus volgens strikte ISO-procedures. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2. Daar zijn we trots op

Bekijk het overzicht van ons uitgebreide dienstenpakket

Vraag een gratis naamsonderzoek aan

Je ontvangt binnen één werkdag een vrijblijvende offerte met advies. Merk-Echt checkt of jouw merknaam geregistreerd kan worden.