Waarom merkbewaking?

Merk bewaken 3

Dagelijkse bewaking

Met professionele informatiesystemen in de merkenregisters.

Merk bewaken 2

Beoordeling door specialist

Onze juridische specialisten beoordelen alles uitgebreid.

Merk bewaken 1

Geen bericht, goed bericht

Wij stellen je alleen op de hoogte als het écht van belang is.

Merkbewaking in de officiële merkenregisters

Nadat je jouw merk hebt vastgelegd is het verstandig om dit merk ook te bewaken. Je merk vertegenwoordigt tenslotte een waarde en verdient het om verdedigd te worden. Zodra een merk is ingeschreven heeft de overheidsinstantie die hierover gaat haar taak in principe volbracht (zoals in de Benelux en de Europese Unie). Zij beoordeelt vervolgens niet of eventuele later verrichte merkaanvragen van derden mogelijk inbreuk maken op het door jou geregistreerde merk. Dit wordt aan ‘de markt’ overgelaten. Met andere woorden: de merkhouder dient zelf in de gaten te houden of er inbreuk wordt gemaakt op het merk.

Met onze merkbewaking nemen wij dit voor je uit handen. We sporen dagelijks potentiële risico’s op en beschermen je merknaam. En bekijken bijvoorbeeld of er merkaanvragen zijn verricht die voor verwarring met jouw merk zouden kunnen zorgen. Wij beoordelen op overeenstemming qua merk en (soort)gelijkheid van de producten en/of diensten. Ook bekijken we of er overlap is qua land of regio. Vervolgens schatten we juridisch gezien onze kansen op succes in. Komen we een merkaanvraag tegen die een potentieel risico vormt? Dan trekken we aan de bel: we brengen je snel op de hoogte en adviseren je over (eventuele) vervolgstappen.

Deze zorgvuldige bewaking is erg belangrijk voor een optimale merknaam bescherming. Daarom verrichten we (in principe) voor iedere nieuwe merkaanvraag een jaar lang kosteloos de merkbewaking.

Vertrouwd door ruim 10.000 ondernemers

Gerelateerde blogs

Juridisch medewerker / Paralegal 1

Waarom is merkbewaking belangrijk?

Lees meer
Een sterk of een zwak merk?

Een sterk of een zwak merk?

Lees meer
Jouw merkbescherming up to date houden.

Jouw merkbescherming up to date houden.

Lees meer

Merkbewakingsberichten

Wij brengen je alleen op de hoogte van mogelijk conflicterende, nieuwe merkaanvragen. Als er geen inbreukmakende merkaanvragen gesignaleerd worden, zul je in eerste instantie dus niets van ons vernemen. Geen nieuws is goed nieuws! Bij vermoedelijk conflicterende merkaanvragen nemen we meteen contact met je op. Jij beslist vervolgens of de door ons gesignaleerde nieuwe merkaanvraag voor je merk bezwaarlijk is. Als je dat wil kunnen we snel én binnen de oppositietermijn bezwaar aantekenen en op tijd vervolgstappen nemen.

Actie in geval van conflicterende merkaanvragen

Hoe langer je merkinbreuk toestaat, hoe zwakker je juridische positie wordt. De onderscheidende kracht van je merk wordt zo kleiner en kan zijn waarde verliezen. Het is dus belangrijk om tijdig actie te ondernemen tegen inbreuk op je merk. Daarin kunnen we je bijstaan.

Vervolgstappen bij conflicterende merkaanvragen

Besluit je actie te ondernemen tegen een conflicterende merkaanvraag, dan kun je ervoor kiezen om onze juridisch specialisten in te schakelen. Wij adviseren en begeleiden je bij elke stap. Denk hierbij onder andere aan:

  • sommatiebrief, waarbij het doel is dat partijen er samen uitkomen (bijvoorbeeld d.m.v. intrekking merk, afbakening van het gebruik ervan etc.);
  • oppositieprocedure, waarbij de overheidsinstantie een besluit neemt over de inschrijving van het merk waartegen oppositie is ingesteld;
  • doorhalingsprocedure tegen een ingeschreven merk, ook bekend als de procedure tot nietigverklaring of vervallenverklaring waarbij de overheidsinstantie een besluit neemt over de inschrijving van het merk waartegen doorhalingsprocedure is ingesteld;
  • rechtszaak, waarbij een merkenrechtadvocaat je vertegenwoordigt en de rechtbank uitspraak doet.

Ervaring leert dat we minimaal 95% van de conflicten zonder tussenkomst van een merkeninstantie kunnen oplossen.

Waar wil je je merk of logo bewaken?

Tarieven 5

Benelux €11 / mnd

Merkbewaking in de Benelux, WIPO en EU registers. Naar keuze woordbewaking of beeldbewaking.
Factuur €125 per jaar 1 klasse
(€40 per extra klasse per jaar)

Lees meer
Tarieven merk per regio 1

Europese Unie €21 / mnd

Merkbewaking in de Benelux, WIPO en EU registers en alle registers van de landen van de EU. Naar keuze woordbewaking of beeldbewaking. Factuur €250 per jaar 1 klasse (€70 per extra klasse per jaar)

Lees meer
Tarieven 32

Wereld €32 / mnd

Merkbewaking in alle openbare registers van de wereld. Naar keuze woordbewaking of beeldbewaking.
Factuur €375 per jaar 1 klasse
(€100 per extra klasse per jaar)

Lees meer
Adviseurs bekijken merkregistratie internationaal

Heb je vragen over merkbewaking?

Plan eenvoudig een 15 minuten afspraak in om al je merkgerelateerde vragen te stellen. Geen zorgen, geheel kosteloos.

Mogelijkheden merkbewaking

Wij kunnen zowel woordelementen als grafische elementen van een merk bewaken. Het gaat hierbij om twee verschillende vormen van bewaking, waarvoor aparte abonnementen kunnen worden afgesloten. Heb je een woordbeeldmerk? Dan adviseren wij je (in de meeste gevallen) gebruik te maken van beide vormen van bewaking. Wij kunnen jouw merk in diverse gebieden bewaken:

Wij adviseren je graag bij het afsluiten van het juiste bewakingsabonnement. Ook kunnen wij modellen bewaken. Wij bieden zowel (woord- of beeld-) merkbewaking als modelbewaking aan op basis van een jaarabonnement. Dit abonnement wordt jaarlijks automatisch verlengd, tenzij je opzegt en dat mag per maand.