Naast het registreren van je merkregistratie, is merkbewaking van essentieel belang. De overheidsinstantie, in ieder geval in de Benelux en EU, controleert bij nieuwe merkaanvragen niet of er reeds gelijkende merken zijn ingeschreven. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de merkhouder zelf.

Waarom merkbewaking?

Merk bewaken 3

Dagelijkse bewaking

Met professionele informatiesystemen in de merkenregisters.

Merk bewaken 2

Beoordeling door specialist

Onze juridische specialisten beoordelen alles uitgebreid.

Merk bewaken 1

Geen bericht, goed bericht

Wij stellen je alleen op de hoogte als het écht van belang is.

Vertrouwd door ruim 15.000 ondernemers

Wij beoordelen wekelijks duizenden nieuwe merkaanvragen

Onze merkbewakers ontvangen wekelijks duizenden nieuwe merkaanvragen waarvan beoordeeld wordt of ze mogelijk inbreuk maken op één van de merken van onze klanten. Die beoordeling wordt elke werkdag weer opnieuw, exclusief voor jouw merk(en) gemaakt. Voor de EU houdt dit in dat wij, naast het EU en Benelux register, ook alle 26 nationale registers van de EU landen voor je monitoren. 

Wij beoordelen of de merkaanvraag conflicterend is met jouw merkaanvraag. Deze beoordeling maken wij op basis van:

 • overeenstemming qua merk
  Vb. WITTE ANKER vs. BLACK ANCHOR
 • (soort)gelijkheid van de producten en/of diensten
  Vb. klasse 32: bieren vs. klasse 33: alcoholische dranken (uitgezonderd bieren) en klasse 43: restauratie
 • overlap in land of regio
  Vb. een Benelux merk vs. een Internationale merkaanvraag met aanwijzing van de Europese Unie

Vervolgens schatten we juridisch gezien onze kansen op succes in.

Geen nieuws is goed nieuws!

Wij brengen je alleen op de hoogte indien wij tot de conclusie komen dat er sprake is van een potentieel risico. Er worden slechts zo’n 10% van de bewakingsresultaten aan je doorgestuurd. Geen bericht is in dit geval ook écht goed nieuws! Er worden geen met jouw merk conflicterende merkaanvragen verricht. 

Waarborg de waarde van je merk

Indien wij wel conflicterende merkaanvragen hebben gevonden, is het tijd om actie te ondernemen. Hoe langer je merkinbreuk toestaat, hoe zwakker je juridische positie wordt. De onderscheidende kracht van je merk wordt dan kleiner. Wij kunnen je direct bijstaan in het nemen van juridische stappen. Denk hierbij onder andere aan:

 • sommatiebrief, waarbij het doel is dat partijen er samen uitkomen (bijvoorbeeld d.m.v. intrekking merk, afbakening van het gebruik ervan etc.);
 • oppositieprocedure, waarbij de overheidsinstantie een besluit neemt over de inschrijving van het merk waartegen oppositie is ingesteld;
 • doorhalingsprocedure tegen een ingeschreven merk, waarbij de overheidsinstantie besluit of het merk ingeschreven kan blijven omdat het merk bijvoorbeeld normaal gebruikt wordt, of dat het merk geschrapt wordt uit het merkenregister omdat er geen sprake is van gebruik van het merk.

Ervaring leert dat we minimaal 95% van de conflicten zonder tussenkomst van een merkeninstantie kunnen oplossen.

Merk-Echt: jouw persoonlijke merkbewakers

Maak je Merk-Echt verantwoordelijk voor de merkbewaking? Dan krijg je altijd een persoonlijke merkbewaker toegewezen. Hij of zij is op de hoogte van jouw wensen en ambities – en stelt op basis hiervan een bewakings-strategie en passend algoritme samen. 

Bij Merk-Echt zien we het registreren en bewaken van een merk als een noodzakelijk één-tweetje. We bieden onze klanten, na hun merkregistratie, daarom steevast één jaar lang kosteloos merkbewaking aan. Na dit eerste jaar betaal je een vast bedrag per maand. 

Tarieven merkbewaking

Tarieven 5

Benelux €11 / mnd

Merkbewaking in de Benelux, WIPO en EU registers. Naar keuze woordbewaking of beeldbewaking.
Factuur €125 per jaar 1 klasse
(€40 per extra klasse per jaar)

Lees meer
Tarieven merk per regio 1

Europese Unie €21 / mnd

Merkbewaking in de Benelux, WIPO en EU registers en alle registers van de landen van de EU. Naar keuze woordbewaking of beeldbewaking. Factuur €250 per jaar 1 klasse (€70 per extra klasse per jaar)

Lees meer
Tarieven 32

Wereld €32 / mnd

Merkbewaking in alle openbare registers van de wereld. Naar keuze woordbewaking of beeldbewaking.
Factuur €375 per jaar 1 klasse
(€100 per extra klasse per jaar)

Lees meer
Adviseurs bekijken merkregistratie internationaal

Heb je vragen over merkbewaking?

Wil je meer informatie over merkbewaking? Neem dan contact met ons op. Je kan ons bereiken per e-mail op [email protected], telefonisch via 076-5148403. We helpen je graag verder.