Vraag een gratis naamsonderzoek aan

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om de aanvraag verder in gang te zetten.

Je trademark registreren

Met een trademark registratie stel je jouw onderscheidend vermogen veilig. Dit is het vermogen van jouw (potentiële) klant om jouw merk te kunnen onderscheiden van dat van een ander: hier mag geen ‘ruis’ of verwarring ontstaan. Dit onderscheidend vermogen is heel wat waard. Het zorgt ervoor dat je origineel bent en, als je dit hebt vastgelegd met een registered trademark, ook kunt blijven. Jouw succes is hier vandaag de dag sterk van afhankelijk. De échte kracht van je merk zit hem tenslotte in de perceptie ervan. In die goede naam, waarvoor je snoeihard hebt gewerkt. Het exclusieve recht op het gebruik van jouw merknaam, met een trademark registration, is dan ook heel wat waard.

Jouw intellectuele eigendom

Met een trademark registratie verkrijg je de merkrechten over jouw Intellectuele Eigendom. Je kunt hierbij denken aan vrijwel elk type ‘intellectuele creatie’. Dit kan een naam, logo, idee, ontwerp, vorm, kleur, geur en zelfs klank zijn. De meest voorkomende trademarks zijn nog altijd woordmerken (alleen het woord), woord-beeldmerken (woord en beeld) en zuivere beeldmerken (alleen beeld). Hoe jij jouw merk het beste registreert, en of je alle typen hierin meeneemt, hangt af van hoe je het gebruikt en hoe onderscheidend het is. Bij een niet voldoende onderscheidende naam kan het bijvoorbeeld nodig zijn een beeldelement toe te voegen. Welk type trademark registratie je nodig hebt in jouw situatie, lees je in deze blog.

Medewerker Merk-Echt belt over trademark registreren

Heb je vragen voor onze adviseur merken en modellen?

Plan eenvoudig een 15 minuten afspraak in om al je merkgerelateerde vragen te stellen. Geen zorgen, geheel kosteloos.

Verschil trademark registration en KvK-inschrijving

Veel ondernemers gaan ervan uit dat ze, na hun inschrijving bij de KvK, óók hun intellectuele eigendom vastgelegd hebben. Dit klopt niet: om de merkrechten te krijgen die je hiervoor nodig hebt, moet je jouw trade mark registreren in het merkenregister. Jouw merkbescherming begint met de trademark registration: zonder registered trademark heb je geen merkrechten. Zorg er dan ook voor dat je jouw trademark registratie goed én op tijd regelt. Want alleen met een registered trademark in het merkenregister ben je écht, wettelijk, beschermd tegen inbreukmakers en heb je het alleenrecht op het gebruik van jouw merk. In de merkenregisters van de EU en de Benelux worden niet voor niets zo’n 750 merkaanvragen per dag verricht.

Waar laat je jouw trademark registreren?

Afhankelijk van waar je actief bent of wil zijn met jouw trade mark, kun je je trademark registreren in de Benelux, de EU of internationaal. Een trademark registration Netherlands is dus niet mogelijk: je schrijft je meteen in in het Benelux register. Je hebt hierna, in principe, gedurende een periode van 10 jaar, de zekerheid dat niemand in dat gebied aan jouw merk mag komen.

Na de eerste 10 jaar kun je de trademark registratie steeds met een periode van 10 jaar verlengen. De kosten voor trademark registratie en de bewaking ervan verschillen per regio.

Inbreuk registered trademark

Belangrijk: je dient jouw Intellectuele Eigendom vervolgens wél ook goed te bewaken, zodat je inbreukmakers bijtijds signaleert en bezwaar kunt maken. De betreffende overheidsinstantie doet dat niet voor je: dit wordt aan ‘de markt’ overgelaten. Met andere woorden: de merkhouder dient zelf in de gaten te houden of er inbreuk wordt gemaakt op de registered trademark. In de EU en de Benelux worden zo’n 500 nieuwe merknamen per dag aangevraagd, die zomaar verwarring zouden kunnen geven met jouw trademark.

Medewerker van Merk-Echt schrijft over trademark registratie

Jouw persoonlijke merkbewakers

Gelukkig kunnen de merkbewakers van Merk-Echt dat voor je uit handen nemen. Zij monitoren dagelijks voor je of er aanvragen zijn ingediend die inbreuk zouden kunnen maken op jouw registered trademark. Van het registreren van jouw merkrechten tot het beheren en bewaken ervan: jouw merk is bij ons in veilige handen. Het is jouw Intellectuele Eigendom en daar gaan wij met persoonlijke zorg en uiterste precisie mee om

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5. Daar zijn we trots op!  Dankzij een groot internationaal netwerk, behartigen we ook internationale belangen.

Mooi meegenomen: nadat je jouw aanvraag tot trademark registration hebt ingediend, mag je direct het ®-teken achter jouw merknaam zetten. Dit komt professioneel en vertrouwd over én er gaat een waarschuwing vanuit richting mogelijke copycats. Lees meer over de betekenis en toepassing van het ®-teken.

Een registered trademark heeft óók een financiële waarde

Naast de hierboven genoemde ‘emotionele’ waarde, heeft jouw merk óók een financiële waarde die, zeker als je er jarenlang in hebt geïnvesteerd, flink kan oplopen. Het gaat hier soms om wel 80% van de totale waarde van een onderneming. Die waarde mag je gewoon op je balans zetten – onder ‘immateriële vaste activa’. Op die manier is jouw merkwaarde dus een asset, die je mag optellen bij de financiële waarde van je bedrijf.

Maar je kunt nog zó succesvol zijn, zonder merkbescherming is je positie super kwetsbaar en deze asset alles behalve betrouwbaar (en dus veel minder waard!). Met een trademark registratie stel je jouw merk en onderscheidend vermogen veilig. En kun je jouw merkwaarde dus verzilveren.

Al 10.000+ ondernemers kozen voor Merk-Echt. Voor wie kies jij?

Merk-Echt Zelf doen Advocaten kantoor
Gratis advies of naam als merk ingeschreven kan worden V X X
100% garantie op dit advies. Niet goed = geld terug V X X
Gratis identiek onderzoek V X X
Vlotte afhandeling V X X
Eerlijk advies ter voorkoming van een zinloze merkaanvragen V X X
Merkaanvraag door IE jurist opgesteld voor maximale beschermingsomvang V X V
Eerste jaar gratis merkbewaking V X X
Beroepsaansprakelijkheid voor gevolgschade V X V
Lage prijs V V X
Successcore voor merkaanvragen 99% 50% 80%
Wereldwijd netwerk van agenten V X X

Vertrouwd door ruim 10.000 ondernemers