Onderzoek of jouw merknaam nog beschikbaar is

Bij een naamsonderzoek bekijken we of jouw merknaam onderscheidend genoeg en niet te beschrijvend is én of het merk niet al door iemand anders werd geregistreerd. Merk-Echt vindt zo’n naamsonderzoek dusdanig belangrijk, dat we het gratis én vrijblijvend voor je uitvoeren.

Onze juristen denken altijd actief en creatief met je mee en zullen je, op basis van de uitkomsten van het onderzoek, concreet en in heldere taal adviseren over het vervolg. Zodat jij de juiste beslissing kunt nemen. Word jouw merknaam niet onderscheidend genoeg bevonden? Dan bekijken we bijvoorbeeld of én hoe het toevoegen van een onderscheidend grafisch element (logo) het totaalplaatje origineler kan maken.

Merknaam aanvragen

Start jouw gratis naamsonderzoek

Vraag vandaag nog een gratis naamsonderzoek aan en ontvang geheel vrijblijvend een risicoanalyse met juridisch advies én een offerte.

Merknaam aanvragen in de Benelux, EU en internationaal

Komt jouw merknaam door de juridische toets? Dan kun je, afhankelijk van waar je actief bent of wil zijn met jouw merknaam, je merk aanvragen en registreren in de Benelux, de EU of internationaal. Je hebt dan, gedurende een periode van 10 jaar, de zekerheid dat niemand in dat gebied aan jouw merk mag komen. Hiervoor dien je jouw merk wel goed te bewaken, zodat je inbreukmakers bijtijds signaleert en bezwaar kunt maken. Merk-Echt kan die merkbewaking voor je uit handen nemen. Daarna kun je de registratie steeds met een periode van 10 jaar verlengen

Hoe bedenk je een sterke merknaam?

Jouw merknaam komt pas voor een merkregistratie in aanmerking als hij aan een aantal juridische eisen voldoet. Houd daar dus zorgvuldig rekening mee voordat je je merknaam gaat aanvragen. In onze blog ‘Een juridisch sterke merknaam bedenken – Zo doe je dat’, geven we je een paar praktische tips voor het bedenken van een sterke merknaam.

In 5 stappen naar een geregistreerd merk

Bij het aanvragen van een merk komt meer kijken dan je misschien denkt. Heb je een merknaam die geregistreerd kan worden én geef je ons de opdracht dat voor je te regelen? Dan nemen we alles voor je uit handen. We gaan net zo lang door tot jij een echt én veilig merk hebt. Jouw merk staat dan als een huis, zodat jij met een gerust hart kunt ondernemen en verder kunt bouwen aan je goede naam. Merk-Echt staat bekend als het bureau met de meeste registraties én het hoogste percentage succesvolle registraties. Wij hebben dan ook een groot vertrouwen in de kwaliteit van onze service en geven je 100% registratiegarantie voor jouw merkaanvraag.

1: Naamsonderzoek

We onderzoeken, voordat we je merknaam aanvragen, eerst of jouw merkregistratie wel kans van slagen heeft, met een naamsonderzoek. We checken dan of jouw merknaam onderscheidend genoeg en niet te beschrijvend is én of het merk niet al door iemand anders werd geregistreerd.

2: Merk classificeren 

We beschrijven zo nauwkeurig mogelijk voor welke producten of diensten je het merk wil gaan gebruiken. Dat doen we aan de hand van een classificatielijst met 45 categorieën (nice classificatie): klassen. Hier maken we een selectie uit goederen en diensten die van toepassing zijn op jouw merk. Deze classificatie bepaalt de omvang van jouw merkbescherming. 

3: Merk deponeren 

We dienen de aanvraag tot merkregistratie in bij de de merkeninstantie van het gebied waar je merkbescherming nodig hebt: het ‘deponeren’ van jouw merk. Je hebt merkrechten vanaf de depotdatum. 

4: Merk publiceren

Krijgen we groen licht? Dan publiceert de merkeninstantie de aanvraag in het merkenregister. Vervolgens kunnen andere merken gedurende 2 maanden (in de Benelux, in de EU is dit 3 maanden) bezwaar maken. 

5: Merk inschrijven

Is er geen (succesvolle) oppositie ingesteld  tegen jouw merkregistratie of heb je kunnen schikken? Dan wordt je merk ingeschreven. 

Heb je vragen over merkenrecht voor een adviseur merken en modellen van merkenbureau Merk-Echt?

Heb je vragen voor onze adviseur merken en modellen?

Plan eenvoudig een 15 minuten afspraak in om al je merkgerelateerde vragen te stellen. Geen zorgen, geheel kosteloos.

Merknaam beschermen

Om je merk te beschermen, zul je het ook moeten laten bewaken: alert zijn op inbreukmakers en bezwaar maken als dat nodig is. De merkeninstantie doet dit niet voor je: dit wordt aan ‘de markt’ overgelaten. Merk-Echt kan deze merkbewaking voor je uit handen nemen.

Vertrouwd door ruim 10.000 ondernemers

Al 10.000+ ondernemers kozen voor Merk-Echt. Voor wie kies jij?

Merk-Echt Zelf doen Advocaten kantoor
Gratis advies of naam als merk ingeschreven kan worden V X X
100% garantie op dit advies. Niet goed = geld terug. V X X
Gratis identiek onderzoek V X X
Vlotte afhandeling V X X
Eerlijk advies ter voorkoming van een zinloze merkaanvragen V X X
Merkaanvraag door IE jurist opgesteld voor maximale beschermingsomvang V X V
Eerste jaar gratis merkbewaking V X X
Beroepsaansprakelijkheid voor gevolgschade V X V
Lage prijs V V X
Successcore voor merkaanvragen 99% 50% 80%
Wereldwijd netwerk van agenten V X X

Vraag een gratis naamsonderzoek aan

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om de aanvraag verder in gang te zetten.