Een internationale merkregistratie kan de registratiekosten drukken. Je hoeft het merk niet in elk afzonderlijk land te deponeren, maar slechts één keer voor het gewenste aantal landen tegelijk. Je betaalt hiervoor een lager tarief. Maar een internationale registratie biedt nog méér voordelen.

Bezwaren beperkt tot slechts één land

Bij een registratie in het merkenregister internationaal blijven mogelijke bezwaren beperkt tot één land. Stuit je merk in een land op oppositie? Dan heeft dit alleen invloed op de bescherming in dát land, niet op de bescherming in de overige landen. Bij een Europese registratie werkt dit anders. Maakt één van de EU-landen succesvol bezwaar? Dan verliest je het merkenrecht ook in de andere landen van de EU.

Flexibiliteit in territoriale uitbreiding

Een internationale merkregistratie is flexibel uit te breiden met extra landen. Stel, je wordt in een latere fase actief in nieuwe geografische gebieden en je wilt jouw merk ook daar beschermen. Dan breid je de registratie via een territoriale uitbreiding eenvoudig uit met deze landen. De totale wereldwijde bescherming blijft slechts beperkt tot één registratie. Overzichtelijk én financieel voordelig.

Klassenindeling producten en diensten

Het belangrijkste onderdeel van een merkregistratie internationaal is classificatie. Een zorgvuldige classificatie bepaalt de beschermingsomvang van een merk en versoepelt het optreden tegen merkconflicten. Het internationale classificatiesysteem van Nice kent 45 standaardcategorieën. Wij delen de producten of diensten die tot jouw merk behoren in, en stellen een gedetailleerde en op maat gemaakte, juridische omschrijving op.

Welke rechten heeft de houder van een internationaal merk?

Met een internationale merkinschrijving kun je derden verbieden jouw merk of een overeenkomend merk te registreren of te gebruiken. Mits het om dezelfde of soortgelijke producten of diensten gaat. Je hebt niet alleen het recht om bezwaar te maken tegen later ingediende, internationale merken, maar tegen álle, in dat land geldende merken, inclusief Europese merken.

Bescherm nu je merk wereldwijd!

Wil je jouw merk laten registreren in het merkenregister internationaal, verlengen of bewaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden, via info@merkecht.nl of bel direct naar 076 – 514 84 03.

Onderzoek of je merk internationaal geregistreerd kan worden:

Start met een gratis onderzoek en ontvang binnen 4 uur een vrijblijvende offerte met advies. Merk-Echt checkt of jouw merknaam wereldwijd geregistreerd kan worden.

Voordelen merkregistratie internationaal

  • Speciaal verdrag met meer dan 100 aangesloten landen
  • Leg met één registratie meerdere landen vast
  • Inclusief 1 jaar kosteloze merkbewaking t.w.v. € 510,-