Bescherm jouw bedrijfsnaam tegen copycats

Bovendien is het jouw bedrijfsnaam, jouw idee, en jouw effort. En je wil niet dat een ander daar zomaar mee aan de haal kan gaan. Zorg er dan ook voor dat jouw bedrijfsnaam, naast marketingtechnisch sterk, óók goed beschermd is tegen copycats en meelifters. Want originele en leuke bedrijfsnamen zijn niet per definitie ook juridisch sterk.

Van aanvragen bedrijfsnaam naar registreren als merk 

In tegenstelling tot wat veel ondernemers denken, is je bedrijfsnaam pas juridisch beschermd als je deze ook als merk hebt laten vastleggen in het merkenregister, met een merkregistratie. Een inschrijving bij de KvK volstaat hierbij niet. Fijne bijkomstigheid: als jouw bedrijfsnaam als merk geregistreerd staat, mag je ook het ®-teken achter jouw bedrijfsnaam zetten. Dit straalt professionaliteit en vertrouwen uit. Bovendien gaat er al een waarschuwing van uit naar mogelijke copycats. Mooi meegenomen!

Twee medewerkers van Merk-Echt bespreken het merken register

Heb je vragen voor onze adviseur merken en modellen?

Plan eenvoudig een 15 minuten afspraak in om al je merkgerelateerde vragen te stellen. Geen zorgen, geheel kosteloos.

Juridische eisen bedrijfsnaam

Houd bij het kiezen van je bedrijfsnaam dus zeker ook rekening met de juridische eisen, zodat je jouw bedrijfsnaam als merk kunt laten vastleggen. Wat die juridische eisen precies zijn en hoe je daar rekening mee houdt bij het kiezen van bedrijfsnamen, leggen we lekker praktisch aan je uit in de blog ‘Een juridisch sterke merknaam bedenken – Zo doe je dat.’

Laat een (gratis) naamsonderzoek uitvoeren

Voordat je jouw merkregistratie aanvraagt, is het slim om een naamsonderzoek uit te laten voeren. Er wordt dan onderzocht of jouw bedrijfsnaam onderscheidend genoeg is om als merk vast te laten leggen én of het merk niet al door iemand anders werd geregistreerd. Met deze informatie kun je de slagingskans van jouw aanvraag een stuk beter inschatten, zodat je onnodige registratiekosten en merkconflicten kunt voorkomen. 

Bij Merk-Echt vinden we zo’n onderzoek erg belangrijk. We zien het zelfs als een noodzakelijke, eerste stap. Daarom voeren we het gratis voor je uit. De resultaten heb je vaak binnen 1 werkdag al binnen. Mede dankzij deze ‘check aan de voordeur’ slagen onze merkaanvragen in 99,9% van de gevallen. Onze juristen onderzochten al meer dan 40.000 bedrijfsnamen. Ruim 18.000 daarvan zijn een écht merk® geworden.

Adviseurs bekijken merkregistratie internationaal

Start jouw gratis naamsonderzoek

Vraag vandaag nog een gratis naamsonderzoek aan en ontvang geheel vrijblijvend een risicoanalyse met juridisch advies én een offerte.

Onze juristen denken hierbij altijd actief en creatief met je mee. Zij zullen je, op basis van de uitkomsten van het naamsonderzoek, concreet en in heldere taal adviseren over het vervolg. Blijkt uit het onderzoek dat jouw merknaam niet onderscheidend genoeg is? Dan bekijken we bijvoorbeeld of én hoe het toevoegen van een onderscheidend grafisch element (logo) het totaalplaatje origineler kan maken.

Waar wil je jouw bedrijfsnaam vastleggen?

Komt jouw merknaam door de juridische toets? Dan kun je, afhankelijk van waar je actief bent of wil zijn met jouw merknaam én dus graag beschermd wil zijn, je merk laten registreren in de Benelux, de EU of internationaal.

lert bent op inbreukmakers en bezwaar kunt maken als dat nodig is. De merkeninstantie doet dit niet voor je: dit wordt aan ‘de markt’ overgelaten. Merk-Echt kan deze merkbewaking voor je uit handen nemen. Na de periode van 10 jaar kun je de registratie steeds met een periode van 10 jaar verlengen. 

Onze merkbewakers staan voor je klaar 

Heb je advies nodig bij het registreren van jouw bedrijfsnaam of het bepalen van het gebied waarin jij jouw bedrijfsnaam juridisch wil laten registreren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze juristen denken graag vrijblijvend met je mee over de merkbescherming die bij jou en jouw ambities past. Desgewenst nemen we het traject van naamsonderzoek tot succesvolle merkregistratie helemaal voor je uit handen, waarna we voor je aan de slag gaan als jouw persoonlijke merkbewakers. Want om jouw merk goed te beschermen, zul je het ook moeten bewaken: alert zijn op inbreukmakers en bezwaar maken als dat nodig is.

We trekken hierbij niet alleen aan de bel als iemand merkinbreuk probeert te maken – bijvoorbeeld door een soortgelijke naam of logo te registreren – maar geven je ook vrijblijvend advies over wat je daar dan tegen kunt doen. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5. Daar zijn we trots op!

Al 10.000+ ondernemers kozen voor Merk-Echt. Voor wie kies jij?

Merk-Echt Zelf doen Advocaten kantoor
Gratis advies of naam als merk ingeschreven kan worden V X X
100% garantie op dit advies. Niet goed = geld terug V X X
Gratis identiek onderzoek V X X
Vlotte afhandeling V X X
Eerlijk advies ter voorkoming van een zinloze merkaanvragen V X X
Merkaanvraag door IE jurist opgesteld voor maximale beschermingsomvang V X X
Eerste jaar gratis merkbewaking V X V
Beroepsaansprakelijkheid voor gevolgschade V X V
Lage prijs V V X
Successcore voor merkaanvragen 99% 50% 80%
Wereldwijd netwerk van agenten V X X

Vertrouwd door ruim 10.000 ondernemers

Vraag gratis onderzoek aan

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om de aanvraag verder in gang te zetten.