Waarom je merk registreren?

Zonder merk registratie heb je geen merkrechten. Jouw productnaam, bedrijfsnaam of logo is dan niet beschermd tegen ongeoorloofd gebruik ervan door derden. Door jouw merk te registreren leg je vast wat van jou is. De goodwill die jouw merk vertegenwoordigt – en waar jij je elke dag voor inzet – wordt zo veilig gesteld. 

We adviseren je graag over merkbescherming en nemen het traject van naamsonderzoek tot succesvolle merkregistratie voor je uit handen. Hierna gaan we voor je aan de slag als jouw persoonlijke merkbewakers. We trekken niet alleen aan de bel als iemand merkinbreuk probeert te maken – bijvoorbeeld door een soortgelijke naam of logo te registreren – maar geven je ook vrijblijvend advies over wat je hier tegen kunt doen.

Jouw merk is alleen juridisch beschermd als het is ingeschreven in het officiële merknamen register. Anders heb je geen merkrechten en kun je geen gebruik maken van de wettelijke bescherming. Wil je jouw merk in een andere regio/ ander land gaan gebruiken? Of ga je andere producten of diensten aanbieden onder jouw merk? Dan zul je dit merk opnieuw moeten vastleggen.

Bekijk in 1 minuut onderstaande video: waarom jouw merk vastleggen?

Waar wil je je merk registreren?

Benelux

Registreer je merk in de Benelux (Nederland, België en Luxemburg)

Lees meer
Tarieven 33

EU

Registreer je merk in alle 28 landen van de Europese Unie.

Lees meer
Tarieven 32

Internationaal

Registreer je merk wereldwijd in een of meer van de 122 aangesloten landen.

Lees meer
Home 7

Je hoeft niet verder te zoeken

Merk registreren 13

99% van onze klanten beveelt ons aan en beoordeelt ons met een 9,2

Merk registreren 16

Als eerste merkenbureau in de Benelux al meer dan 10 jaar ISO 9001 gecertificeerd

Merkregistratie 1

Merk-Echt #1 van Nederland in aantal merkregistraties en in percentage succesvolle registraties

Home 14

Merk-Echt geeft als enige 100% Registratie Garantie NIET GOED = GELD TERUG

Vraag een gratis naamsonderzoek aan

Je ontvangt binnen één werkdag een vrijblijvende offerte met advies. Merk-Echt checkt of jouw merknaam geregistreerd kan worden.

Re-Age Health Supplements B.V.

Marc

"Erg prettige en snelle service van zeer kundige mensen!"

Gemina

Elsidu Correia

"Ik ben altijd goed geholpen door Merk-Echt. Als ik vragen had kreeg ik een duidelijk antwoord."

Pro4all B.V.

Derk

"In het proces om een merk vast te leggen heb ik met redelijk wat partijen gesproken. Merk-Echt sprong er positief tussenuit door de duidelijk maar ook zeer vriendelijke manier waarop ze mij te woord stonden. Ik beveel ze absoluut aan."

Greenwheels

Jan Borghuis

"Merk-Echt is snel en efficiënt, bespaart ons tijd en geeft to-the-point advies. En we betalen alleen dát, wat we gebruiken. Net zoals bij Greenwheels."

Veelgestelde vragen over merkregistratie

 • Wat houdt de registratiegarantie in?

  Het kan voorkomen dat jouw merkaanvraag voorlopig wordt geweigerd door de overheidsinstantie die hierover gaat (de BBIE of EUIPO). Hebben wij je vooraf niet op de hoogte gebracht van het risico daarop? Dan kun je aanspraak maken op onze registratiegarantie. Bekijk de opties van onze registratiegarantie.

 • Welke type merken zijn er?

  Er zijn drie typen merken: woordmerken (alleen het woord), woordbeeldmerken (woord en beeld) en beeldmerken (alleen beeld). Hoe jij jouw merk het beste registreert, en of je alle typen hierin meeneemt, hangt af van hoe je het gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld zowel de naam als het logo, dan is het – voor een optimale bescherming – verstandig om alle merktypen als merk te laten registreren. Lees meer over de verschillende type merken.

 • Hoe kies je de juiste merkhouder?

  Een merkhouder kan zowel een rechtspersoon (een onderneming, zoals een B.V., V.O.F. of een stichting) als een natuurlijk persoon (bijvoorbeeld jijzelf) zijn. Welke vorm je kiest, is afhankelijk van de situatie. Lees meer over hoe je de juiste merkhouder kiest.

 • Wat is de classificatie van producten en diensten?

  Producten en/of diensten worden, conform een internationale afspraak, onderverdeeld in 45 klassen (categorieën). Bij het verrichten van een merkaanvraag is het belangrijk om de producten en/of diensten van dat merk nauwkeurig en volledig te omschrijven, zodat deze goed geclassificeerd kunnen worden. Het is één van de essentiële aspecten voor een goede beschermingsomvang van het merk. Lees meer over de classificatie van producten en diensten.

Merk registreren 11

Start met een gratis naamsonderzoek

Vraag vandaag nog een gratis naamsonderzoek aan en ontvang geheel vrijblijvend een risicoanalyse met juridisch advies én een offerte. Zo krijg je antwoord op de vraag of jouw bedrijfs- of productnaam (nog) als merk kan worden geregistreerd en wat, als je daarvoor zou kiezen, de kosten hiervoor zouden zijn.