Waarom je merk registreren?

Met een merkregistratie bescherm je je productnaam, bedrijfsnaam of logo tegen ongeoorloofd gebruik daarvan door derden. Bovendien leg je vast wat van jou is. De goodwill die wordt vertegenwoordigd door het merk wordt zo beschermd.

We adviseren je graag over merkbescherming en nemen het traject van naamsonderzoek tot succesvolle merkregistratie voor je uit handen. Daarna gaan we voor je aan de slag als je persoonlijke merkbewakers en houden we je niet alleen op de hoogte als iemand een verwarring wekkende naam of logo probeert te registreren, maar geven we je ook vrijblijvend advies of en wat je hier tegen kunt doen.

Een merk verdient juridische bescherming door inschrijving in het officiële register. Zonder een inschrijving in het merkenregister heb je geen merkrechten en kun je dus geen gebruik maken van de wettelijke bescherming.

 

Bekijk in 1 minuut onderstaande video waarom het slim is om je merk te registreren.

Veelgestelde vragen over merkregistratie

 • Wat houdt de registratiegarantie in?

  Als je merkaanvraag voorlopig wordt geweigerd door de overheidsinstantie (BBIE of EUIPO) terwijl je vooraf niet door ons op de hoogte bent gebracht van het risico daarop, dan kun je aanspraak maken op onze registratiegarantie. Bekijk de opties van de garantie.

 • Welke type merken zijn er?

  Er zijn drie verschillende type merken, belangrijk bij het aanvragen van een merk is dat het teken wordt aangevraagd zoals het wordt gebruikt. Wanneer een merk op meerdere manieren wordt gebruikt, bijvoorbeeld zowel de naam als het logo, dan is het voor het verkrijgen van de meest optimale bescherming van belang dat alle betreffende varianten als merk geregistreerd worden. Lees meer over de verschillende type merken.

 • Hoe kies je de juiste merkhouder?

  Een merkhouder kan zowel een rechtspersoon (een onderneming, zoals een B.V., V.O.F. of een stichting) als een natuurlijk persoon (bijvoorbeeld jijzelf) zijn. Welke vorm je kiest, is afhankelijk van de situatie. Lees meer over hoe je de juiste merkhouder kiest.

 • Wat is de classificatie van producten en diensten?

  De producten en/of diensten worden, conform een internationale afspraak, gerangschikt in 45 klassen (categorieën). Een nauwkeurige en volledige omschrijving van de producten en/of diensten die onder het merk vallen is één van de essentiële aspecten voor een goede beschermingsomvang van het merk. Lees meer over de classificatie van producten en diensten.

Home 7

Je hoeft niet verder te zoeken

Merk registreren 13

99% van onze klanten beveelt ons aan en beoordeeld ons met een 8,8

Merk registreren 16

Als eerste merkenbureau in de Benelux al meer dan 10 jaar ISO 9001 gecertificeerd

Merkregistratie 1

Merk-Echt #1 van Nederland in aantal merkregistraties en in percentage succesvolle registraties

Home 14

Merk-Echt geeft als enige 100% Registratie Garantie NIET GOED = GELD TERUG

Waar wil je je merk registreren?

Benelux

Registreer je merk in de Benelux (Nederland, België en Luxemburg)

Lees meer
Tarieven 33

EU

Registreer je merk in alle 28 landen van de Europese Unie.

Lees meer
Tarieven 32

Internationaal

Registreer je merk wereldwijd in een of meer van de 121 aangesloten landen.

Lees meer
Merk registreren 11

Start met een naamsonderzoek

Vraag vandaag nog een naamsonderzoek aan en ontvang een offerte plus een gedegen risicoanalyse met juridisch advies. Zo krijg je antwoord op de vraag of jouw bedrijfs- of productnaam (nog) als merk kan worden geregistreerd, uiteraard geheel vrijblijvend.

Vraag onderzoek aan

Start met een gratis onderzoek en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte met advies. Merk-Echt checkt of jouw merknaam geregistreerd kan worden.

Klantgericht, persoonlijk en snel

“Het contact met Merk-Echt verloopt heel erg prettig. Er wordt meegedacht, iedereen is vriendelijk, komt prompt afspraken na en er wordt steeds snel gereageerd.”

Ervaringen van onze klanten
Merk registreren 15