• 25-05-2023
  • Nieuws
  • < 1 minuut leestijd

Doordat Rusland in het voorjaar van 2022 Oekraïne is binnengevallen zijn veel bedrijven weggetrokken uit Rusland. Dit geldt ook voor het Zweedse bedrijf Ikea. Zij heeft inmiddels 17 filialen in Rusland gesloten. 

Nep-Ikea 

Na McDonalds, Starbucks en CocaCola hebben de Russen nu ook een alternatief voor Ikea: het Belarussische bedrijf Swed House. Swed House is gevestigd in Moskou en gebruikt dezelfde blauw gele kleuren als Ikea. Swed House verkoopt zelfs soortgelijke spullen zoals knuffeldieren en borden. Afgezien van het feit dat Swed House een stuk kleiner is dan Ikea zou je bijna denken dat je je in de Ikea waant. 

Klanten van Swed House 

De directeur van Swed House wil klanten eraan herinneren dat zij geen Ikea zijn. Ze streven er wel naar om net als Ikea te zijn maar ze hebben hun eigen merken en eigen producten. Slechts 20% van de voorraad zouden Ikea-producten zijn. 

Klanten vragen zich echter wel af wat de authenticiteit is van de Ikea producten die het bedrijf verkoopt. De kwaliteit zou namelijk niet hetzelfde zijn. Daarnaast is het erg toevallig dat Swed House dezelfde blauw gele kleuren als Ikea gebruikt. Dit zijn tevens de kleuren van de Oekraïense vlag. Klanten zijn het er dan ook nog niet helemaal over eens of Swed House een alternatief is voor Ikea. 

Ikea is niet blij

Vanzelfsprekend is Ikea niet blij met de ontwikkelingen omtrent Swed House in Rusland. Het bedrijf onderzoekt of ze iets kunnen doen tegen Swed House. 

Merkbewaking en productbewaking

Neem ook eens een kijkje op onze website onder het kopje merkbewaking. Met deze dienst kunnen we op voorhand zien of iemand anders jouw merk probeert in te schrijven in de merkenregisters.

Daarnaast bieden wij het bewaken van namaakproducten op marketplaces zoals Amazon en Bol.com aan. Vraag hier gerust naar!

We helpen je graag

Heb jij ook last van een partij die jouw producten namaakt of jouw merk gebruikt? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of + 31 76 514 84 03.

Neem contact op
Medewerker Merk-Echt belt over merknaam registreren

Gerelateerde blogs

Automatische concepten 2

Shein; modegigant of beruchte copycat en boef?

Lees meer
Een merkregistratie op Bol.com - waarom is dat nodig & hoe regel ik dit? 1

Een merkregistratie op Bol.com - waarom is dat nodig & hoe regel ik dit?

Lees meer
Merk-Echt introduceert haar nieuwe label Brndpwr 1

Merk-Echt lanceert haar nieuwe label Brndpwr

Lees meer