Kies de juiste domeinnaam

Wanneer je een domeinnaam gaat kiezen is het verstandig om ook te denken aan de verschillende schrijfwijzes van je merk of bedrijfsnaam. De kosten voor domeinregistratie zijn betrekkelijk laag, in tegenstelling tot een rechtszaak/prijs om een domein terug te kopen. Zorg ook dat je zelf de administratief contactpersoon bent voor het domein. Zo heb je zelf het beheer in handen en voorkom je onaangename verrassingen.

Een (inter)nationaal domein?

Overweeg ook de mogelijkheden om een domein met andere extensies vast te laten leggen: Een .com domein is hierbij het belangrijkste, maar ook .eu, .net of .be domeinen kunnen de moeite waard zijn om vast te laten leggen.

Blijf op de hoogte van je domeinnaam

Een domeinnaam koop je meestal voor een bepaalde periode. Zorg dus dat je tijdig weet wanneer een domein verlengd moet worden en bij wie je dit moet doen. Zo voorkom je dat jouw vertrouwde domein opeens weg blijkt te zijn en bezoekers je bedrijf niet meer kunnen vinden. Ook is het van groot belang dat je zorgt dat wijzigingen van jouw contactgegevens zo snel mogelijk doorgegeven worden aan de partij die je domeinnaamregistratie beheert zodat deze je altijd kan bereiken wanneer nodig. Merk-Echt kan deze zorgen voor je uit handen nemen, we registreren de domeinnaam en brengen je bij een aankomende verlenging vooraf op de hoogte. Dan kun je zelf bepalen of de domeinnaam nog verlengd moet worden.

Bescherm ook je merk

Naast de domeinnaam is ook de bescherming van jouw merk van wezenlijk belang. Wil je meer weten over de mogelijkheden van merkbescherming voor jouw merk of graag een afspraak maken met een van onze adviseurs? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag jouw mogelijkheden, via info@merkecht.nl of bel direct naar 076 – 514 84 03.

Stel je vraag

Wij geven je advies over het beheren van domeinnamen.

Klantgericht, persoonlijk en snel

“Het contact met Merk-Echt verloopt heel erg prettig. Er wordt meegedacht, iedereen is vriendelijk, komt prompt afspraken na en er wordt steeds snel gereageerd.”

Ervaringen van onze klanten
Merk registreren 15