Kies de juiste domeinnaam

Als je een domeinnaam gaat kiezen is het verstandig om ook te denken aan de verschillende schrijfwijzen van je merk of bedrijfsnaam. Door óók die domeinen te claimen, weet je zeker dat niemand anders ze kan gebruiken. En voorkom je verwarring. De kosten voor domeinregistratie zijn betrekkelijk laag, in tegenstelling tot een rechtszaak/prijs om een domein terug te kopen. 

Zorg er ook voor dat je zelf de administratieve contactpersoon bent voor het domein. Dan heb je zelf het beheer van je domeinnaam in handen en voorkom je onaangename verrassingen.

Een nationaal of internationaal domein?

Het kan verstandig zijn om jouw domein ook met andere extensies vast te laten leggen. Een .com domein is hierbij het belangrijkste, maar ook .eu, .net of .be domeinen kunnen de moeite waard zijn om vast te laten leggen.

Houd je domeinnaam up to date

Een domeinnaam koop je meestal voor een bepaalde periode. Zorg ervoor dat je tijdig weet wanneer jouw domein verlengd moet worden en bij wie je dit moet doen. Zo voorkom je dat jouw vertrouwde domein ineens weg is en jouw bezoekers je bedrijf online niet meer kunnen vinden.

Ook belangrijk: zorg dat wijzigingen van jouw contactgegevens zo snel mogelijk doorgegeven worden aan de partij die jouw domeinnaamregistratie beheert, zodat deze je altijd kan bereiken.

Bij het up to date houden van jouw domeinnaam komt best wat kijken. Merk-Echt kan deze zorg voor je uit handen nemen. Wij registreren de domeinnaam en brengen je bij een aankomende verlenging tijdig vooraf op de hoogte. Je kunt dan zelf bepalen of je de domeinnaam wil verlengen.

Bescherm ook je merk

Naast de bescherming van je domeinnaam is óók de bescherming van jouw merk essentieel.

Vertrouwd door ruim 15.000 ondernemers

Wil je meer weten over domeinnamen?

Plan eenvoudig een 15 minuten afspraak in om al je vragen te stellen. Geen zorgen, geheel kosteloos.

Gratis adviesgesprek
Medewerker Merk-Echt belt over merknaam registreren