Wat is een i-DEPOT?

Met een i-DEPOT kun je snel en eenvoudig jouw idee vastleggen. Wij helpen je graag met je idee vastleggen. Je ontvangt vervolgens van ons een officieel depotnummer zodat iedereen kan zien dat jouw idee of concept is gedeponeerd.

Voor een optimale bescherming kunnen onze juristen een NDA (Non Disclosure Agreement) voor je opstellen. Het stelt je in staat jouw idee op een veiligere manier te delen met andere partijen en verkleint de kans dat zij daar mee aan de haal kunnen gaan.

Wat kan je vastleggen in een i-DEPOT?

Het i-DEPOT is geen registratie van intellectueel eigendom op zich, zoals een merk- of modelregistratie, maar het biedt een officieel datumstempel dat kan dienen als bewijs van het bestaan van het werk of de informatie op dat moment. Dit kan nuttig zijn in geschillen of om je rechten aan te tonen in een vroeg stadium van ontwikkeling van je project of creatie.

Waarom jouw idee vastleggen?

Het i-DEPOT kan dienen als bewijsmiddel in een conflict, waarmee kan worden bewezen dat jij een specifiek idee of concept, zoals een format van een tv-programma, al eerder had dan de tegenpartij. Maar let op: het i-DEPOT biedt een bepaalde zekerheid, maar creëert geen zelfstandig intellectueel eigendomsrecht. Het is dan ook geen vervangend recht voor een bestaand intellectueel eigendomsrecht, zoals een auteursrecht, merkrecht of modelrecht.
Meer lezen over i-DEPOT

Kosten i-DEPOT

De kosten i-DEPOT zijn éénmalig € 250,- excl. btw, incl. ambtelijke taksen. Het i-DEPOT is vervolgens 5 jaar geldig en kan, indien je geen beroep doet op het i-DEPOT, steeds verlengd worden voor periodes van vijf jaar. De kosten voor de verlenging bedragen € 175,- excl. btw, incl. ambtelijke taksen. 

Als wij de gemachtigde zijn van jouw merk, model, domeinnaam of i-DEPOT, geven we het je altijd tijdig aan als de rechten verlengd moeten/kunnen worden. Lees meer over onze dienst merk verlengen

Conflicten 3

We helpen je graag

Plan eenvoudig een 15 minuten afspraak in om al je vragen over jouw idee vastleggen te stellen. Geen zorgen, geheel kosteloos.

Procedure idee vastleggen in een i-DEPOT

Zet ons aan het werk

Voorbereiding

Verzamel en documenteer je idee grondig in geschikte formaten (tekst, afbeeldingen, geluid, etc.).

Shark Check (optioneel)

Indienen

Merk-Echt dient jouw idee in.

Registratie merk

Officiële datumstempel

Na het indienen en de betaling is de officiële datumstempel snel in jouw bezit. Dit is je bewijs.

Vertrouwd door ruim 15.000 ondernemers