Jouw idee vastleggen in een i-DEPOT

Met een i-DEPOT kun je dus snel en eenvoudig jouw idee vastleggen. Merk-Echt kan jouw idee vastleggen in een i-DEPOT. Je ontvangt dan een officieel depotnummer zodat iedereen kan zien dat jouw idee of concept is gedeponeerd

Voor een optimale bescherming kunnen onze juristen een NDA (Non Disclosure Agreement) voor je opstellen. Het stelt je in staat jouw idee op een veiligere manier te delen met andere partijen en verkleint de kans dat zij daar mee aan de haal kunnen gaan.

Waarom jouw idee vastleggen?

Het i-DEPOT kan dienen als bewijsmiddel in een conflict, waarmee kan worden bewezen dat jij een specifiek idee of concept, zoals een format van een tv-programma, al eerder had dan de tegenpartij. Maar let op: het i-DEPOT biedt een bepaalde zekerheid, maar creëert geen zelfstandig intellectueel eigendomsrecht. Het is dan ook geen vervangend recht voor een bestaand intellectueel eigendomsrecht, zoals een auteursrecht, merkrecht of modelrecht.

Wat kost het om een idee vast te leggen in een i-DEPOT?

De kosten voor het vastleggen van jouw idee zijn éénmalig € 250,- excl. btw, incl. ambtelijke taksen. Het i-DEPOT is vervolgens 5 jaar geldig en kan, indien je geen beroep doet op het i-DEPOT, steeds verlengd worden voor periodes van vijf jaar. De kosten voor de verlenging bedragen € 175,- excl. btw, incl. ambtelijke taksen. 

Als wij de gemachtigde zijn van jouw merk, model, domeinnaam of i-DEPOT, geven we het je altijd tijdig aan als de rechten verlengd moeten/kunnen worden. Lees meer over onze dienst merk verlengen. Meer informatie over bescherming van jouw concept of idee met het i-DEPOT? Neem vrijblijvend contact op via 076 514 84 03 of [email protected].