Registreren naam een must

Kortom: wil je écht het alleenrecht op jouw merknaam kunnen claimen, zodat je op kunt treden tegen inbreukmakers of meelifters? Dan is een registratie in het merkenregister een must. De goodwill die jouw merk vertegenwoordigt – en waar jij je elke dag voor inzet – wordt zo veiliggesteld.  In de merkenregisters van de EU en de Benelux worden niet voor niets zo’n 500 merkaanvragen per dag verricht.

  • Heb je jouw merk geregistreerd in het merkenregister? Dan heb je het recht om het ®-teken achter jouw merknaam te zetten. Dit komt niet alleen professioneel en vertrouwd over voor je (potentiële) klanten, het is óók een waarschuwing naar eventuele misbruik makers. Win-win dus!

Timing is alles

Ben je net gestart en weet je niet zeker of merkregistratie nu al de investering waard is? Bedenk je dan dat een ander je zomaar voor kan zijn. Dit kan jouw plannen flink in de war schoppen! Sommige ondernemers besluiten, in de hoop moeilijkheden te voorkomen, hun merknaam niet vast te leggen. Maar óók dan loop je het risico dat de andere partij jou mag sommeren je naam te veranderen, op grond van zijn geregistreerde merk. 

Al 10.000+ ondernemers kozen voor Merk-Echt. Voor wie kies jij?

Merk-Echt Zelf doen Advocaten kantoor
Gratis advies of naam als merk ingeschreven kan worden V X X
100% garantie op dit advies. Niet goed = geld terug. V X X
Gratis identiek onderzoek V X X
Vlotte afhandeling V X X
Eerlijk advies ter voorkoming van een zinloze merkaanvragen V X X
Merkaanvraag door IE jurist opgesteld voor maximale beschermingsomvang V X V
Eerste jaar gratis merkbewaking V X X
Beroepsaansprakelijkheid voor gevolgschade V X V
Lage prijs V V X
Successcore voor merkaanvragen 99% 50% 80%
Wereldwijd netwerk van agenten V X X

Een goede merknaam is onderscheidend 

Voorkom verwarring met andere merken en regel jouw merkregistratie goed én op tijd. Bedenk je hierbij wel dat je niet elke naam zomaar kunt registreren. Want ook al is de te registreren naam nog vrij, de naam mag geen verwarring opleveren met al geregistreerde merken. Dit heeft alles te maken met het ‘onderscheidend vermogen’ van het merk: de mate waarin een merk de consument in staat stelt de producten en/of diensten van een merk te onderscheiden van de producten en/of diensten van andere ondernemingen. 

Dit gaat natuurlijk alleen op als de producten en/of diensten van het betreffende merk ook overeenkomen. Voetbalclub Ajax heeft bijvoorbeeld niets te vrezen van de Ajax brandblussers of het Ajax schoonmaakmiddel. Die merken kunnen dan ook prima naast elkaar bestaan.

Naam registreren? Vraag een gratis naamsonderzoek aan

Het is dus belangrijk om, voordat je jouw naam gaat registreren, eerst te checken of je deze naam wel als merk kunt registreren. Zelf googelen naar de merknaam die je op het oog hebt is een prima eerste check maar geeft je bij lange na niet alle informatie. Je loopt hierbij het risico dat je te snelle of onjuiste conclusies trekt. Een valkuil! Zorg er dan ook voor dat je dit professioneel aanpakt, door je naam registratie uit te besteden aan een merkenbureau. Merk-Echt vindt zo’n onderzoek dermate cruciaal, dat we dit gratis voor je uitvoeren.

Merknaam registreren

Vraag vrijblijvend een gratis naamsonderzoek aan

Vraag vandaag nog een gratis naamsonderzoek aan en ontvang geheel vrijblijvend een risicoanalyse met juridisch advies én een offerte.

Naam vastleggen in de Benelux, de EU of internationaal

Is de uitkomst positief? Dan kun je jouw naam gaan vastleggen in de Benelux, de EU of internationaal. Dit is afhankelijk van waar je actief bent of wil zijn met jouw naam. Een merkregistratie geeft je, 10 jaar lang, de zekerheid dat niemand in dat gebied aan jouw merk mag komen. Na deze periode kun je de registratie van jouw naam telkens met 10 jaar verlengen. 

Naam bewaken

Om je merk te beschermen tegen inbreukmakers, zul je het moeten bewaken. Dit is de verantwoordelijkheid van de merkhouder. Merk-Echt kan deze merkbewaking voor je uit handen nemen, zodat jij door kunt met waar jij goed in bent: ondernemen en (verder) bouwen aan een sterk merk.

Jouw merk is bij ons in de beste handen

Van het registreren van jouw merkrechten tot het beheren en bewaken ervan: jouw merk is bij ons in de allerbeste handen. Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5. Daar zijn we natuurlijk trots op!

Vraag een gratis naamsonderzoek aan

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om de aanvraag verder in gang te zetten.

Heb je vragen over merkenrecht voor een adviseur merken en modellen van merkenbureau Merk-Echt?

Heb je vragen voor onze adviseur merken en modellen?

Plan eenvoudig een 15 minuten afspraak in om al je merkgerelateerde vragen te stellen. Geen zorgen, geheel kosteloos.