Woordmerk

De meest sterke rechten op een naam (woordelementen) worden verkregen door middel van een woordmerk. Een naam dient wel voldoende onderscheidend te zijn om door de overheid als woordmerk geaccepteerd te kunnen worden. Een woordmerk biedt bescherming in geval van eventuele conflicten, bijvoorbeeld in geval van ongewenst gebruik door derden van de naam op internet. Een woordmerk heeft betrekking op een naam in standaardkarakters zonder de toevoeging van beeldelementen, hetgeen een voordeel is in het geval van toekomstige huisstijlwijzigingen.

Voorbeeld woordmerk:

APPLE   LACOSTE   NIKE   RALPH LAUREN   WNF

 

Woordbeeldmerk

Een woordbeeldmerk is een combinatie van woordelementen en grafische elementen. Dit merk geeft in principe zowel rechten op de woordelementen als de grafische elementen, maar hoofdzakelijk op het merk als geheel. In geval van wijzigingen van het logo zal (waarschijnlijk) een nieuwe merkaanvraag nodig zijn.

Voorbeeld woordbeeldmerk:

 

Verschillende typen merken 11        Verschillende typen merken 3        Verschillende typen merken 12        Verschillende typen merken 13        Verschillende typen merken 14

 

Zuiver beeldmerk

Een zuiver beeldmerk is een merk dat enkel grafische elementen bevat zonder naam of tekst erin. Wanneer een dergelijk teken als merk wordt gebruikt, is het van belang dit als zodanig te deponeren.

Voorbeeld zuiver beeldmerk:

Verschillende typen merken 15                   Zuiver beeldmerk            Verschillende typen merken 16          Verschillende typen merken 17           Verschillende typen merken 18

Welk(e) type(n) merk(en) we adviseren om te deponeren hangt af van verschillende factoren, onder meer de onderzoeksresultaten en het (voorgenomen) gebruik in de markt.

Wil je weten of jouw merknaam als merk geregistreerd kan worden?

Start met een gratis onderzoek en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte met advies. Merk-Echt checkt of jouw bedrijfsnaam geregistreerd kan worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Klik de landen/regio aan die je wilt laten onderzoeken
Alleen ‘handel’ of ‘lifestyle’ is niet voldoende. We nemen dan telefonisch contact met je op, zodat we de beschikbaarheid van je merknaam alsnog kunnen onderzoeken.
Naam*
Merk-Echt respecteert je privacy en we nemen contact met je op voor aanvullende vragen of voor jou relevante informatie, producten, diensten en aanbiedingen. Je kunt je altijd afmelden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We delen graag onze beste IE-tips met jou.
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze 4x per jaar in je mailbox.

Inschrijven
LP - aanvragen 3