Merk registreren.

Van naam of logo naar merk®

Merkregistratie

Is jouw productnaam, bedrijfsnaam of logo voldoende beschermd? Wij zorgen voor de juridische bescherming ervan door het voor jou als merk te registreren in het relevante land of regio. De Benelux, de Europese Unie of waar ook ter wereld.

Waarom je merk registreren?

Met een merkregistratie bescherm je je productnaam, bedrijfsnaam of logo tegen ongeoorloofd gebruik daarvan door derden. Bovendien leg je vast wat van jou is. De goodwill die wordt vertegenwoordigd door het merk wordt zo beschermd. 

We adviseren je graag over merkbescherming en nemen het traject van naamsonderzoek tot succesvolle merkregistratie voor je uit handen. 

Je merk registreren, een veilig idee.

Een merk verdient juridische bescherming door inschrijving in het officiële register.

Let op: Zonder een inschrijving in het merkenregister heb je geen merkrechten en kun je dus geen gebruik maken van de wettelijke bescherming.

Een gedegen naamsonderzoek

Met een naamsonderzoek krijg je antwoord op de vraag of de naam of een sterk gelijkende naam al door andere partijen gedeponeerd is.

Helaas geldt: ‘Wie het eerst komt wie het eerst maalt.’ En pas op; alleen geregistreerde merken hebben merkrechten. Laat daarom vandaag nog je merk registreren.

Start met een naamsonderzoek

Ontvang een vrijblijvend naamsonderzoek. Zo krijg je antwoord op de vraag of jouw bedrijfs- of productnaam (nog) als merk kan worden geregistreerd.

Vraag vandaag nog een naamsonderzoek aan en ontvang een offerte plus een gedegen risicoanalyse met juridisch advies. Zo kom je te weten wat de kosten zijn om een merk te registreren, uiteraard geheel vrijblijvend.

Waarom je merknaam beschermen?

Aan enkel het gebruik van je naam kunnen geen merkrechten worden ontleend. Je merknaam kan alleen beschermd worden als merk door een succesvolle merkregistratie in het register van de overheid. Geregistreerde merken genieten wettelijke bescherming. Met een merk kun je eenvoudig optreden tegen inbreuk daarop.

4 redenen om je merkregistratie via Merk-Echt te doen

1. Een naamsonderzoek vergroot de kans op registratie
Vraag een vrijblijvend onderzoek aan, zo krijg je zekerheid over de beschikbaarheid van je naam in de merkenregisters, en óf je naam nog als merk is te beschermen. Merk-Echt doet voor iedere merkaanvraag in de Benelux of in de EU een gratis identiek naamsonderzoek.

2. Een merkregistratie staat of valt met een goede omschrijving van producten en diensten
Je kunt daarna elke 10 jaar de registratie eindeloos verlengen maar nooit meer wijzigen. Merk-Echt werkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen en is als enige merkenbureau in de Benelux ISO 9001:2015 gecertificeerd.

3. Merk-Echt heeft het beste track-record
De overheid weigert ±12% van de aangevraagde merken terwijl de door Merk-Echt aangevraagde merken in minder dan 0,5% van de gevallen werd geweigerd. Gemiddeld hebben 20% van de aangevraagde merken kans op een bezwaar van oudere merken en 5% kans op een oppositie. Merk-Echt heeft een track-record tegen bezwaren/opposities van ruim 99%.

4. Merk-Echt geeft als enige 100% Registratie Garantie
Als je merkaanvraag wordt geweigerd door de overheidsinstantie (BBIE of EUIPO) terwijl je vooraf niet door ons op de hoogte bent gebracht van het risico daarop, dan kun je aanspraak maken op onze registratiegarantie.

40.000+ onderzoeken

Al 40.000+ namen zijn onderzocht door onze juristen. Ruim 15.000 daarvan zijn een écht merk® geworden.

Onze juridische specialisten onderzoeken dagelijks tientallen merken.

Ben je er klaar voor om je naam te beschermen?

Vraag een vrijblijvend onderzoek aan

Onze merkspecialisten helpen je graag bij vragen over merkbescherming.

Vul het formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

FAQ.

Hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen over het registreren, beschermen en bewaken van merken en modellen.

Foto commercieel team