Het registreren, bewaken en handhaven van jouw merk of model is niet iets wat je er als ondernemer zomaar ‘even bij doet’. Het vraagt om specifieke kennis, inzicht, de juiste tools en: maatwerk. Want geen enkele situatie is hetzelfde. Slim dus, om dit over te laten aan juridische professionals. Maak je Merk-Echt merkgemachtigde van jouw Intellectueel Eigendom? Dan beheren wij jouw IE-portefeuille. Dat levert je de volgende voordelen op:

Een gerust gevoel

We adviseren je over de meest passende merkbescherming en nemen het traject van naamsonderzoek tot merkregistratie volledig voor je uit handen. Hierna kunnen we voor je aan de slag als jouw persoonlijke merkbewakers én -handhavers. We trekken dan niet alleen aan de bel als iemand een soortgelijke merkaanvraag doet – maar geven je eveneens vrijblijvend advies over wat je in zo’n situatie het beste kunt doen. Ook kunnen we je begeleiden in juridische procedures. Onze juristen doen er kortom álles aan om jouw merk goed te beschermen, zodat jij daar niet of nauwelijks over na hoeft te denken. 

Up to date merkbescherming 

Na het registreren van jouw merk, zal je jouw merk ook moeten gebruiken én bewaken, om je te kunnen wapenen tegen inbreukmakers. En ook het up to date houden van je merkbescherming is een must. Merk-Echt helpt je daarbij. Bijvoorbeeld door je, nog vóórdat je jouw merk vastlegt, kritisch te bevragen op de plannen en mogelijke scenario’s voor de toekomst. Onze juristen bekijken wat strategisch het beste past, voor nu én straks. Ook houden we de beschermingsomvang van jouw portfolio nauwlettend in de gaten. Ga je nieuwe activiteiten ontwikkelen of producten en/of diensten aanbieden buiten jouw beschermingsgebied? Dan adviseren we je over een eventuele aanpassing of uitbreiding van jouw registratie. Houd ons dan ook altijd op de hoogte van eventuele nieuwe plannen, zodat we met je mee kunnen denken.

Een actueel overzicht van jouw merkenportfolio, in de online portal

Merk-Echt is gespecialiseerd in het centraliseren van merken tot één overzichtelijk portfolio. Je hebt dan maar één aanspreekpunt en al je merken worden op een professionele en consistente manier online beheerd. Via ons, natuurlijk goed beveiligde, ‘merken-managementsysteem’ Mijn Merk-Echt® krijg je eenvoudig toegang tot dit merkenportfolio. Hier heb je alle actuele gegevens, zorgvuldig gecontroleerd door onze juridische specialisten, altijd bij de hand. Geen gedoe meer met verouderde overzichten of dossiermappen dus. 

Altijd hetzelfde aanspreekpunt 

Ook fijn: alle communicatie rondom jouw merk verloopt via ons. Je kunt ons hierbij altijd duidelijk herkennen aan ons logo. In principe krijg je dus geen e-mails, brieven of telefoontjes van andere partijen. Dat bespaart je een hoop gedoe én verwarring. Het behoedt je ook voor het per abuis betalen van spookfacturen. Dit soort facturen wordt verstuurd door malafide organisaties die erop gokken dat jij, in alle drukte, de factuur niet goed checkt en betaalt. Helaas gebeurt dat regelmatig. Met Merk-Echt als jouw merkgemachtigde wordt dat risico een stuk kleiner.

Over spookfacturen én hoe je ze kunt herkennen leggen we je meer uit in de blog ‘Spookfactuur ontvangen van een merkeninstantie? Laat je niet oplichten!’

We beheren óók jouw internationale belangen 

Merk-Echt behartigt ook jouw internationale belangen. Omdat de buitenlandse wet- en regelgeving vaak verschilt én continu verandert, werken we nauw samen met een groot internationaal netwerk van onafhankelijke ervaren collega-merkgemachtigden. We kunnen je op een zeer laagdrempelige wijze je in contact brengen met de juiste internationale professionals.

Kosteloos overstappen

Wil je jouw merkbeheer aan Merk-Echt uitbesteden, maar heb je al een gemachtigde of tussenpersoon? Dan regelen wij de overstap van je huidige gemachtigde(n) naar Merk-Echt gratis voor je. Hierbij nemen we alles voor je uit handen: wij zeggen de vorige machtiging voor je op, vragen alle dossiers op en nemen bestaande diensten zoals merkbewaking over. Ook eventuele lopende merkconflicten worden dan door ons overgenomen. 

Overweeg je over te stappen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op
Je hoeft niet verder te zoeken

Kies voor kwaliteit

Diensten 21

Actief in 154 landen

5 x waarom jouw Intellectueel Eigendom bij Merk-Echt in de allerbeste handen is

Bijna 25 jaar ervaring op de teller

Merk registreren 13

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5

Diensten 20

Jong team van 41 merkprofessionals

Gerelateerde blogs

Merk-Echt is genomineerd voor de FD Gazellen Awards

Merk-Echt is genomineerd voor de FD Gazellen Awards

Lees meer
Checklist voor een sterk logo

Checklist voor een sterk logo

Lees meer
Een webshop beginnen: wat moet je juridisch op orde hebben?

Een webshop beginnen: wat moet je juridisch op orde hebben?

Lees meer