Heeft jouw bedrijf al de bedrijfsnaam vastleggen, de merknaam of het logo vastgelegd? Zo niet hoog tijd voor actie! Jelle zal je in deze video precies uitleggen waarom dit belangrijk is.

Veel klanten stellen ons vaak de vraag waarom zij hun merk moeten vastleggen. Het antwoord op deze vraag krijg je in onderstaande video.

Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken.

Veel ondernemers denken dat het vastleggen van hun handelsnaam in de Kamer van Koophandel een alleenrecht geeft op de merknaam. Dit is echter niet het geval. Door het registreren van een merk in de landen waar je actief bent of waar je produceert, krijg je het alleenrecht op bijvoorbeeld je bedrijfsnaam, productnaam of logo waar je gebruik van maakt. Hierdoor kan je eenvoudiger optreden tegen derden die inbreuk maken op jouw merk. Bovendien leg je vast wat van jou is.

Ook commercieel gezien heeft een merkregistratie voordelen. Een geregistreerd merk is meer waard. Na jaren van investeren zijn de rechten van een succesvol merk te verkopen. Vergeet ook niet het ®-teken te plaatsen bij je geregistreerde merk. Dit zorgt voor professionaliteit en schrikt potentiële copycats af.

Wil je meer informatie over het vastleggen van je merk? Neem dan contact met ons op. Je kan ons bereiken per e-mail op [email protected] of telefonisch via 076-5148403, we helpen je graag verder.

Gerelateerde blogs

Een webshop beginnen: wat moet je juridisch op orde hebben?

Een webshop beginnen: wat moet je juridisch op orde hebben?

Lees meer
Merknaam bedenken? Zo vind je er één die bij je past en registreerbaar is! 1

Merknaam bedenken? Zo vind je er één die bij je past en registreerbaar is!

Lees meer
Amazon gaat de strijd aan met fake

Amazon gaat de strijd aan met fake

Lees meer