Het vastleggen van je handelsnaam of bedrijfsnaam als merk is een cruciale stap voor de bescherming van je merk. Bij Merk-Echt zorgen wij ervoor dat dit proces soepel en eenvoudig verloopt, zodat jij je kunt concentreren op het laten groeien van je bedrijf.

Waarom je bedrijfsnaam vastleggen?

Door je bedrijfsnaam vast te leggen als merk, voorkom je dat anderen misbruik maken van jouw merk. Dit geeft je het exclusieve recht om je merk te gebruiken en voorkomt merkinbreuk. Bovendien straalt een geregistreerde naam professionaliteit en betrouwbaarheid uit naar je klanten.

Verschil bedrijfsnaam vastleggen KvK en merkenbureau

Bij de KvK registreren ze bedrijven en geven ze advies over diverse aspecten van ondernemerschap. Ze informeren je over de juiste rechtsvorm, wijzigingen in je organisatie en de registratie in het handelsregister. Dit laatste wordt vaak verward met de diensten van een merkenbureau. Een merkenbureau, zoals Merk-Echt, helpt je bij het registreren van je bedrijfsnaam als merk.

Kortom, het checken van je bedrijfsnaam bij de KvK is essentieel om te weten of je naam beschikbaar is in Nederland. Het registreren van je bedrijfsnaam als merk bij een merkenbureau biedt daarentegen juridische bescherming en exclusiviteit in de markt.

Voordelen bedrijfsnaam vastleggen

  • Juridische bescherming: een geregistreerd merk biedt een sterke juridische basis om op te treden tegen inbreukmakers.
  • Exclusiviteit: Jij krijgt het exclusieve recht om jouw merknaam te gebruiken
  • Merkherkenning en reputatie: Een vastgelegde naam versterkt de merkidentiteit en zorgt voor herkenning bij klanten. Het draagt bij aan de reputatie en het imago van je bedrijf en onderscheidt je van concurrenten.

3 stappen bedrijfsnaam vastleggen

Bij Merk-Echt maken we het vastleggen van je bedrijfsnaam als merk zo eenvoudig mogelijk:

  1. Gratis check: We starten met een gratis onderzoek om te controleren of jouw naam beschikbaar is.
  2. Advies: Op basis van dit onderzoek geven we je vrijblijvend advies over de beste strategie voor jouw merkregistratie.
  3. Merkregistratie: Vervolgens verzorgen wij de volledige merkaanvraag, inclusief alle juridische beschrijvingen van jouw producten en diensten. Wij regelen alles voor je van A tot Z.

Bedrijfsnaam vastleggen kosten

Je bedrijfsnaam vastleggen varieert in kosten, afhankelijk van de regio en het type registratie. Je kunt je bedrijfsnaam laten vastleggen in de Benelux, EU of internationaal. We hebben transparante prijzen en we helpen je de beste optie te kiezen die past bij jouw wensen.

Vertrouwd door ruim 15.000 ondernemers

Tarieven onderzoek merk 1

Vragen over bedrijfsnaam vastleggen?

Plan eenvoudig een 15 minuten afspraak in om al je vragen over bedrijfsnaam vastleggen te stellen. Geen zorgen, geheel kosteloos.

Start bedrijfsnaam vastleggen

Begin vandaag nog met het beschermen van jouw merk. Vraag een gratis onderzoek aan en wij controleren of we je bedrijfsnaam als merk kunnen vastleggen.