Voordelen van je bedrijfsnaam vastleggen

Het voordeel van het vastleggen van je bedrijfsnaam is dat het juridisch extra goed beschermd is. Hierbij heb je de keuze om de bedrijfsnaam vast te leggen in de Benelux, Europese Unie of zelfs internationaal. Hierdoor wordt de handelsnaam ook geografisch via het merkenrecht beschermd. 

Het merk – waar jij je elke dag voor inzet – wordt op deze manier goed beschermd. Merk-Echt neemt het vastleggen van jouw merk volledig uit handen. We zorgen ervoor dat er geen merkinbreuk plaatsvindt en geven je vrijblijvend advies over hoe je hiermee kunt omgaan.

Alleenrecht op jouw bedrijfsnaam?

Een handelsnaam of bedrijfsnaam is de naam waaronder een onderneming op de markt actief is en die waarschijnlijk ook ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Een handelsnaam staat synoniem voor jouw bedrijf en de aanverwante producten en/of diensten. Om je bedrijf te laten groeien moet je jouw bedrijfsnaam vastleggen, zodat deze alleen voor jouw bedrijf gebruikt mag worden.

De 3 stappen tot een bedrijfsnaam vastleggen

Bij Merk-Echt kun je terecht als je je bedrijfsnaam wilt vastleggen of wilt laten onderzoeken of je huidige handelsnaam nog uniek is. Zo kunnen je (potentiële) klanten jouw bedrijf herkennen en ontstaat er een ‘beschermingswaardige’ bekendheid.

  1. Vraag een gratis onderzoek aan naar je naam: wij checken of de bedrijfsnaam ‘merkwaardig’ is plus risico analyse met vrijblijvende offerte.
  2. Jij beslist of je jouw bedrijfsnaam wilt laten vastleggen als merknaam.
  3. Wij verzorgen de op maat gemaakte merkaanvraag, met specifieke juridische omschrijving van jouw producten en/of diensten, van A tot Z.

Wil je weten of jouw bedrijfsnaam nog te beschermen is?

Start met een gratis onderzoek en ontvang direct een vrijblijvende offerte met advies. Merk-Echt checkt of jouw bedrijfsnaam geregistreerd kan worden.