500 verwarrende trademarks per dag

Je staat ervan te kijken hoe vaak het nodig is om op te treden: in de EU en de Benelux worden zo’n 500 nieuwe trademarks per dag aangevraagd, die zomaar verwarrend kunnen zijn met die van jou.

Aanvragen trademark: doe het op tijd

Zorg ervoor dat je het trademark aanvragen op tijd regelt. Door tijdig door ons te laten checken of jouw trademark wel geregistreerd kan worden, voorkom je dat – als jouw aanvraag onverhoopt wordt geweigerd – je alle tijd en geld die je hebt geïnvesteerd kwijt bent. Je moet dan weer helemaal opnieuw beginnen: eeuwig zonde!

Het onderscheidend vermogen van een trademark

Of het aanvragen trademark kans van slagen heeft, hangt nauw samen met het ‘onderscheidend vermogen’ ervan. Hier wordt mee bedoeld dat jouw trademark geen verwarring op mag leveren met al geregistreerde trademarks: de consument moet goed in staat zijn om de producten en/of diensten van jouw merk te onderscheiden van de producten en/of diensten van een ander trademark. Hiermee voorkom je dat het ene trademark kan meeliften op het goede imago en de goodwill van dat van de ander. Of last krijgt van eventuele negatieve feedback en publiciteit rondom het andere trademark.

Komt jouw trademark niet door de juridische toets? Dan bekijken onze juristen graag voor je welke aanpassingen nog nodig zijn. Het toevoegen van een onderscheidend grafisch element (logo) bijvoorbeeld, kan het onderscheidend vermogen van jouw trademark versterken. Zo maken we de kans dat jouw aanvraag alsnog slaagt groter.

Van trademark aanvragen naar trademark registreren

Na het trademark aanvragen, of het deponeren van je merk, beschik je direct over merkrechten. We kunnen jouw trademark voor je registreren in het voor jou relevante land of regio. Afhankelijk van waar je actief bent of wil zijn met jouw trademark, kun je je trademark registreren in de Benelux , de EU of internationaal.

100% registratiegarantie

Laat je jouw merknaam via Merk-Echt registreren? Dan gaan we net zo lang door tot jij een echt én veilig merk hebt. Dat pakken we graag persoonlijk aan: met korte en snelle lijnen zijn we altijd dichtbij. We hebben een dermate groot vertrouwen in de kwaliteit van onze service, dat we je 100% registratiegarantie geven voor jouw aanvraag.

LP - merkenrecht

Trademark registration moeite waard?

Ben je pas net begonnen en twijfel je of een trademark registration de investering nu al wel waard is? In iedere situatie geldt: zolang je niets hebt vastgelegd, kan een ander je zomaar voor zijn. Dit kan jouw plannen flink in de war schoppen! Kortom: hoe eerder jouw trademark is vastgelegd, hoe beter.

®-teken

Heb je jouw trademark geregistreerd in het merkenregister? Dan heb je het recht om het ®-teken achter jouw trademark te zetten. Dit komt niet alleen professioneel en vertrouwd over voor je (potentiële) klanten, het is óók een waarschuwing naar eventuele misbruik makers.

Al 10.000+ ondernemers kozen voor Merk-Echt. Voor wie kies jij?

Merk-Echt Zelf doen Advocaten kantoor
Gratis advies of naam als merk ingeschreven kan worden V X X
100% garantie op dit advies. Niet goed = geld terug V X X
Gratis identiek onderzoek V X X
Vlotte afhandeling V X X
Eerlijk advies ter voorkoming van een zinloze merkaanvragen V X X
Merkaanvraag door IE jurist opgesteld voor maximale beschermingsomvang V X V
Eerste jaar gratis merkbewaking V X X
Beroepsaansprakelijkheid voor gevolgschade V X V
Lage prijs V V X
Successcore voor merkaanvragen 99% 50% 80%
Wereldwijd netwerk van agenten V X X

Vertrouwd door ruim 10.000 ondernemers

Vraag een gratis naamsonderzoek aan

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om de aanvraag verder in gang te zetten.

merken-geregistreerd-zorg-er-dan-voor-dat-je-dit-jaarlijks-checkt

Heb je vragen voor onze adviseur merken en modellen?

Plan eenvoudig een 15 minuten afspraak in om al je merkgerelateerde vragen te stellen. Geen zorgen, geheel kosteloos.