• 25-01-2024
 • Nieuws
 • < 1 minuut leestijd

Ook in 2024 kun je als MKB’er weer gebruik maken van een subsidieregeling waarmee je een groot deel van de kosten voor je nieuwe merkaanvraag terugkrijgt. Deze besparing kan dit jaar oplopen tot wel € 1.000! Merk-Echt verzorgt de subsidieaanvraag kosteloos voor je. We zetten de ins en outs voor je op een rij. 

Let op: de merkregistratie subsidie geldt alleen voor nieuwe merkaanvragen. Reeds aangevraagde of ingeschreven merkregistraties komen hiervoor dus niet in aanmerking!

Waarom een merkregistratie subsidie?

Het subsidieprogramma is speciaal ontwikkeld om kleine en middelgrote ondernemingen binnen de EU te helpen bij het beschermen van hun intellectuele eigendomsrechten.

Je kunt van de subsidie gebruik maken als je:

 • gevestigd bent in de Europese Unie;
 • minder dan 250 werknemers hebt;
 • een jaaromzet onder de €50 miljoen hebt.

Drie keer ‘vink’? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor de merkregistratie subsidie. Het toekennen van de subsidie kan 2 tot 3 weken duren. Wordt de subsidie toegekend? Dan wordt dit bedrag rechtstreeks op jouw (de eigenaar) bankrekening gestort*. 

*Je betaalt ons gewoon het reguliere tarief voor jouw merkregistratie. Bij jouw merkaanvraag dienen we dan ook de teruggave in. De merkeninstantie keert dit bedrag doorgaans binnen 30 werkdagen uit.

Op is op

De merkregistratie subsidie kan worden aangevraagd van 22 januari 2024 tot en met 6 december 2024. En twijfel vooral niet te lang, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voordat je nu denkt ‘dat doe ik nog wel een keer’: geef ons een seintje. Wij verzorgen de subsidieaanvraag kosteloos voor je. En hebben hiervoor slechts een paar gegevens van je nodig: 

 1. Een bankafschrift met de gegevens: 
  – Ondernemingsnaam als rekeninghouder 
  – IBAN nummer met landcode 
  – BIC/SWIFT code 
 2. Een BTW-nummer
 3. Een ondertekend machtigingsformulier, waarmee je ons machtigt om de subsidieaanvraag te verzorgen

Zodra we jouw gegevens hebben ontvangen gaan we meteen voor je aan de slag!

Hoewel we de subsidie slechts 1 keer voor je aan mogen vragen, mag deze aanvraag wél meerdere Benelux of Europese merkaanvragen bevatten. We kunnen dus voor meerdere merkaanvragen tegelijk een gedeeltelijke vergoeding aanvragen.

Een merkregistratie, hoe werkt dat eigenlijk?

In onze gids ‘In 7 stappen naar een beschermd merk leggen we je stap voor stap uit hoe een merkregistratie via Merk-Echt werkt, wat de doorlooptijden zijn en wat er hierbij van jou wordt verwacht.

We helpen je graag met vragen over de merkregistratie subsidie

Twijfel je of een merkregistratie in jouw situatie nodig is? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 076-5148403 of [email protected]. Ook handig: plan direct kosteloos een 15 minuten afspraak in met een adviseur merken en modellen.

Neem contact op
merken-geregistreerd-zorg-er-dan-voor-dat-je-dit-jaarlijks-checkt

Gerelateerde blogs

Auteursrecht Mickey Mouse vervalt maar Disney blijft vastberaden

Auteursrecht Mickey Mouse vervalt maar Disney blijft vastberaden

Lees meer
Merkenrecht is niet crom

Merkenrecht is niet crom

Lees meer
Vanaf 2024 HBO Max alleen nog in Nederland?

Vanaf 2024 HBO Max alleen nog in Nederland?

Lees meer