• 25-03-2022
  • Nieuws
  • < 1 minuut leestijd

Ook dit jaar was Merk-Echt er weer bij: de uitreiking van de FD Gazellen. Dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland, waar ook wij tot behoren. We zijn op de 20e plek geëindigd van de 59 deelnemers in de categorie middelgroot van regio zuid. Het is goed om te zien dat het centraal zetten van onze medewerkers en klanten zich op deze manier uitbetaalt. Daar zijn we natuurlijk trots op! Maar minstens zo trots zijn we op al die andere Nederlandse ondernemers die, hoe onvoorspelbaar en onzeker het jaar ook was, van 2021 écht een succes hebben gemaakt. Door flexibel en creatief te zijn – en dóór te zetten, hoe moeilijk dat ook was.

Nominaties

Voor de FD Gazellen 2021 werden genomineerd:

Alle Nederlandse bedrijven die:

  • Tussen 2018 en 2020 met ten minste 20% in omzet zijn gegroeid én:
  • geen krimp boekten in 2020 én:
  • dat laatste jaar ook nog eens winstgevend afgesloten hebben.

Kanshebbers

Het ging hier uiteindelijk om 691 kanshebbers, waar Merk-Echt er dus één van was. Hoewel dit er ruim 10% minder waren dan vorig jaar (toen telde de organisatie 772 nominaties), viel het aantal volgens het FD nog onverwacht hoog uit. In een jaar waarin de economie met 3,7% kromp, was de organisatie uitgegaan van ‘slechts’ 500 kanshebbers.

Ondernemers met unieke ideeën 

Het mag duidelijk zijn: ondernemend Nederland heeft vorig jaar allesbehalve stilgezeten. Natuurlijk hebben we dat bij Merk-Echt ook gemerkt. Zo registreerden we in 2021 maar liefst 1901 merken. Met dit aantal stonden we in Nederland op nummer 1 en in Europa op nummer 24 (van merkenbureaus met de meest ingediende aanvragen). Ook openden we in oktober een 2e kantoor in Amsterdam. Ons land bruist, óók in moeilijkere tijden, van de ondernemers met unieke ideeën, die het verdienen om vastgelegd en beschermd te worden. En dat is precies waar wij als merkbewakers ons iedere dag vol voor inzetten.

Met een team van 41 juridische professionals helpt Merk-Echt ruim 15.000 ondernemers bij het registreren, bewaken en beheren van merken. We behoren inmiddels dan ook tot de top van de Nederlandse merkenbureaus. Dit jaar tikken we ons 25-jarig jubileum aan: een mijlpaal waar je zeker nog van gaat horen de komende tijd.

Gerelateerde blogs

We zijn weer FD-Gazellen! Een interview met Algemeen directeur Patrick Hoefsmit

We zijn weer FD-Gazellen! Een interview met Algemeen directeur Patrick Hoefsmit

Lees meer
Merk-Echt opent nieuwe vestiging in hartje Amsterdam 1

Merk-Echt opent nieuwe vestiging in hartje Amsterdam

Lees meer
Tony's lanceert lookalike chocoladerepen: juridisch gezien ook een ''sweet solution''?

Tony's lanceert lookalike chocoladerepen: juridisch gezien ook een ''sweet solution''?

Lees meer