• 28-01-2021
  • Nieuws
  • 2 minuten leestijd

FC Internazionale Milano, ook wel Internazionale, Inter of Inter Milaan genoemd is een welbekende onder zowel de voetbalfans als de niet-voetbalfans. Onder andere Wesley Sneijder, Edgar Davids, Clarence Seedorf en Stefan de Vrij hebben gespeeld dan wel spelen bij deze club. Nadat bekend werd dat David Beckham een nieuwe MLS-club had opgericht met de naam Inter Miami werd in Milaan meteen aan de bel getrokken.

Inter Miami

De Major Soccer League (MLS) is de professionele voetbalcompetitie van Canada en de Verenigde Staten en heeft langzaam kunnen bewijzen veelbelovend en jong talent te kunnen leveren. Inter Miami is in 2018 opgericht en zou in 2020 voor het eerst deelnemen aan de MLS. Met David Beckham aan het roer als manager en investeerder belooft Inter Miami een stimulans te zijn voor de commerciële groei van de MLS. Toch gaat het helaas niet van een leien dakje.

Rocky road

Het is een rocky road voor Inter Miami. Ze hadden namelijk al problemen met de bouw van stadions, bezwaren van cruisemaatschappijen, belachelijke eisen van particuliere landeigenaren, oproepen om een ​​middelbare school op het terrein te bouwen en, meest recent, de ontdekking van arseen verontreiniging op de golfbaan waar het Miami Freedom Park met 25.000 zitplaatsen zal worden gebouwd. En nu dus ook een geschil bij het Amerikaanse merkenregister. 

Inter Milaan vs Inter Miami

Inter Miami raakte namelijk verzeild in een geschil met Inter Milaan. Inter Milaan heeft namelijk het merk “INTER” in 2014 gedeponeerd bij het USPTO, de Amerikaanse overheidsinstantie voor merken, met als doel van de term “inter” een exclusief merk te maken in de Verenigde Staten en te voorkomen dat andere clubs zichzelf onder deze naam op de markt brengen. Inter Miami daarentegen had haar merk “INTER MIAMI CF” gedeponeerd in 2018 maar dit merk werd “suspended” op basis van oudere merken. 

Gronden voor bezwaar

MLS heeft als mede-eigenaar van alle teams in de league bezwaar gemaakt. Zij heeft dit gedaan op basis van twee gronden. Allereerst omdat de term “inter” beschrijvend en niet onderscheidend zou zijn en als tweede omdat het verwarring zou opleveren met alle andere clubs ter wereld die de term “inter” in hun naam hebben opgenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Inter Leipzig in Duitsland, Inter Turku in Finland en NK Inter Zapresic in Kroatië. 

Het USPTO is echter van mening dat MLS niet kan spreken voor andere clubs en verwerpt het verweer dat de term “inter” verwarring op zou leveren. Het is nu aan Inter Miami om te beargumenteren dat de term “inter” beschrijvend is. 

Wij houden je op de hoogte

Merk-Echt houdt je graag op de hoogte van verloop van deze procedure. Wil je weten of jouw merk onderscheidend is? Neem dan contact met ons op via [email protected] of +31 76 5148403.

Bron afbeelding:
https://iprmentlaw.com/2020/07/11/team-names-and-trademarks-analyzing-the-ongoing-mls-v-inter-milan-dispute/

Gerelateerde blogs

Tot €1.000 subsidie op je nieuwe merkregistratie

Tot €1.000 cashback op je nieuwe merkregistratie

Lees meer
Philips of “made in China”?

Philips of “made in China”?

Lees meer