Wil je jouw team laten manifesteren? Kijk dan eens naar de drijfveren van je collega’s. Deze zeggen veel over hun intrinsieke motivatie en hoe deze zich verhouden tot het team. In deze blog lees je hoe persoonlijke drijfveren zorgen voor het succes van Merk-Echt.

Drijfverenanalyse Profile Dynamics

Alle medewerkers bij Merk-Echt hebben een zogeheten drijfverenanalyse van Profile Dynamics®  gemaakt. Na het invullen van deze analyse ontvang je een uniek profiel met waardebepalingen en dit laat zien welke voorkeur drijfveren je hebt en welke juist weerstand oproepen. In eerdere blogs wordt hier meer over uitgelegd, zoals in de blog van Merel

Voor een langdurige arbeidsrelatie is het belangrijk om verder te kijken dan diploma’s en competenties. Bij een sollicitatieprocedure wordt door Merk-Echt gebruik gemaakt van een drijfverenanalyse. De analyse laat zien hoe jouw drijfveren zijn verdeeld over zeven waardebepalingen en deze worden uitgedrukt in kleuren. 

  • Paars staat voor veiligheid en geborgenheid. 
  • Rood staat voor daadkracht, macht en snelheid. 
  • Blauw staat voor orde, structuur en betrouwbaarheid. 
  • Oranje staat voor competentie, winnen en doelgericht. 
  • Groen staat voor harmonie, sociaal en groepsgevoel. 
  • Geel staat voor vrijheid, creativiteit en vernieuwing. 
  • Turkoois staat voor holistisch en relativerend ‘het materiële voorbij’.

Kleuren Merk-Echt

Als we de resultaten van alle medewerkers bij elkaar optellen, zie je dat de kleur groen dominant bij Merk-Echt aanwezig is. De kleuren blauw en geel hebben een gedeelde tweede plaats en dat is ook niet zo gek. In onze juridische dienstverlening zijn orde, structuur en betrouwbaarheid van groot belang. Daar tegenover staat dat Merk-Echt ontzettend innoverend is en dat is weer terug te zien in de gele drijfveren.

Deze analyse en een kennismakingsgesprek zijn beide heel waardevol voor de sollicitant en voor Merk-Echt. Het geeft een goed beeld of de werkzaamheden bij je passen, of jouw waarden in lijn liggen met die van de organisatie en of jouw drijfveren aansluiten bij die van het team. Jouw drijfveren kunnen ook juist complementair zijn en dit brengt weer een heel andere dynamiek binnen het team.

Gemotiveerde collega’s

Een drijfverenanalyse wordt bij Merk-Echt niet alleen gebruikt bij sollicitaties, maar ook bij teamontwikkeling. Het is belangrijk dat een team goed op elkaar is afgestemd. Alleen zo kun je als team ver komen en doelen bereiken. Merk-Echt streeft naar teams waarin collega’s elkaar kunnen aanvullen, maar ook aansluiting vinden in elkaars drijfveren. Doordat zij van elkaar weten wat hen motiveert en wat zij belangrijk vinden in een samenwerking, kunnen zij als team werken aan goede onderlinge relaties en taak-en rolverdelingen op elkaar afstemmen.

Gemotiveerde collega’s maken het verschil en het inspelen op drijfveren heeft Merk-Echt al veel gebracht.

Wil je meer weten over werken bij Merk-Echt?

Wij vertellen het je graag. Neem vrijblijvend contact op met Priscilla Smits (HR Adviseur) op 076-5148403 of [email protected].

Neem contact op met Priscilla
Inspelen op drijfveren: dit levert het Merk-Echt op 2

Gerelateerde blogs

Medewerker Merk-Echt belt over boip merk registreren

De eerste werkweek van Kyara

Lees meer
medewerkers van Merk-Echt praten over merk handhaven

De eerste drie weken bij Merk-Echt van paralegal Sophie

Lees meer