Ik ben Sophie, 35 jaar en woon in Made. Voorheen heb ik een ondersteunende rol gehad in de advocatuur en accountancy. Ik wilde graag werken in een branche waar ik meer affiniteit mee heb. Merk-Echt kwam op mijn pad en ik ben eind augustus gestart als paralegal. 

Tijdens mijn sollicitatiegesprek voelde het direct goed. Ik dacht meteen hier wil ik werken, het is een mooi pand, er is een fijne sfeer en de eerste indruk van het team was positief. Voorafgaand aan mijn eerste werkdag ben ik op kantoor geweest voor een kennismaking met het paralegal team. Fijn om nog voor mijn start al wat mensen te ontmoeten, dat maakte dat ik met wat minder zenuwen mijn eerste werkdag in kon gaan. 

Profile Dynamics

Ik heb een Profile Dynamics test gedaan waarmee mijn persoonlijke drijfveren achterhaald werden. Bij mij kwam met name de groene drijfveer naar voren. Een groene drijfveer houdt in dat je een goede sfeer belangrijk vindt en waarde hecht aan goede communicatie. Leuk om later te horen dat de meeste collega’s bij Merk-Echt erg “groen” zijn. Er staat daarnaast nog een communicatietraining op de planning met 3 andere collega’s die ook net gestart zijn. Bijzonder hoe Merk-Echt zorg draagt voor haar werknemers.

Eerste 3 weken

De eerste 3 weken zitten er inmiddels op. Deze weken bestonden voornamelijk uit kennismaken met al mijn collega’s, uitleg krijgen over de werkwijzen, presentaties bijwonen en op tijd naar bed gaan. Wat ik leuk vond was dat je middels een opdracht je collega’s op een hele natuurlijke manier hebt leren kennen. Iedereen is enthousiast en behulpzaam. De presentaties waren super interessant. Het belang van het aanvragen, registreren en vervolgens laten bewaken van een merk werd in één klap duidelijk. De presentatie van Patrick Hoefsmit over het kantoor Merk-Echt maakte me nóg enthousiaster. Het voelt echt als een cadeautje om erbij te horen. 

Flexwerken

Het flexwerken is nieuw voor mij maar bevalt me goed. Op deze manier krijg je van alle afdelingen iets mee en leer je het team goed kennen. Ik ben gesetteld, heb zin om écht aan de slag te gaan en mijn team te gaan ondersteunen waar ik kan. 

Werken bij Merk-Echt?

Benieuwd naar dit onwijs leuke kantoor en team? Check “Werken bij” of er een vacature openstaat die bij je past. Zo niet, stuur vooral een open sollicitatie. Wie weet! 

Gerelateerde blogs