Ter introductie: ik ben Merel Janssen. Na een (corona)jaar te hebben gewerkt bij een advocatenkantoor was het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken.

Met een master in de richting van merkenrecht op zak en een jaar ervaring binnen dit rechtsgebied, wist ik zeker dat ik hierin werkzaam wilde blijven. De dynamiek van het merkenrecht en het creatieve aspect maken het voor mij een zeer interessant rechtsgebied.

Sollicitatie en Profile Dynamics-test

Na een kort belletje op oudjaarsdag, een eerste gesprek op vrijdag 8 januari en een tweede gesprek op maandag 11 januari, was ik aangenomen als jurist intellectueel eigendom bij Merk-Echt. Het ging allemaal erg snel, maar als ik er achteraf aan terugdenk dan verbaast het me eigenlijk ook niet. Ik voelde me beide keren erg op mijn gemak en de gesprekken verliepen gezellig en natuurlijk. Ook de resultaten van de Profile Dynamics-test verklaarden een hoop. Bij deze test worden, aan de hand van een aantal vragen, jouw persoonlijke drijfveren bepaald. Deze drijfveren komen naar voren in percentages bij verschillende kleuren: geel, oranje, rood, paars, blauw, groen en turqoise. Ik scoorde vooral erg hoog op groen (harmonie, sociaal en groepsgevoel). Ook bij blauw (orde en structuur, betrouwbaarheid) en paars (veiligheid en geborgenheid) kwam een hoog percentage naar voren. Toen mijn resultaten werden vergeleken met die van mijn – toen nog – toekomstige collega’s zag ik direct veel overlap. Ik ben dan ook vol goede moed begonnen.

Merk-Echt Academy

Inmiddels ben ik bijna een maand werkzaam bij Merk-Echt. Ik volg hier nu de Merk-Echt Academy samen met twee andere junior juristen. Tijdens deze interne opleiding zal ik alle aspecten van het merkenrecht gaan leren. Hierbij kan gedacht worden aan merkbewaking, depots indienen en allerlei verschillende soorten mutaties doorvoeren. Dat ik samen met twee andere junioren ben gestart, maakt het fijn om bijvoorbeeld ervaringen te delen of elkaar te helpen.

Goede eerste indruk

Het gevoel van tijdens mijn sollicitatiegesprekken is er nog steeds. Het is een jong, warm en prettig kantoor om te werken. Iedereen is erg behulpzaam en af en toe in voor een praatje of een ommetje. Door corona is het helaas niet mogelijk iedereen al direct te zien, maar ik heb al verschillende belafspraken gehad om toch even kennis te maken met een aantal collega’s. Ik kijk nu al uit naar een gezellige kantoorborrel met alle collega’s als corona eindelijk voorbij zal zijn.

Interesse?

Mocht mijn verhaal je interesses hebben aangewakkerd, neem dan eens een kijkje op onze ‘Werken bij’ pagina. Hier staan regelmatig nieuwe vacatures. Staat hier niet iets tussen wat je aanspreekt? Stuur dan een open sollicitatie en wellicht hebben wij een leuke functie voor jou beschikbaar.

Gerelateerde blogs

Tony's lanceert lookalike chocoladerepen: juridisch gezien ook een ''sweet solution''?

Tony's lanceert lookalike chocoladerepen: juridisch gezien ook een ''sweet solution''?

Lees meer
Het oh zo gewilde blauwe vinkje op je social media pagina 2

Het oh zo gewilde blauwe vinkje op je social media pagina

Lees meer
Merk-Echt is genomineerd voor de FD Gazellen Awards

Merk-Echt is genomineerd voor de FD Gazellen Awards

Lees meer