Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Kyara van Roessel. Na het afronden van mijn rechtenstudie met als richting intellectueel eigendomsrecht ben ik eerst een tijd werkzaam geweest als incassojurist. Met mijn diploma op zak was het voor mij toch echt tijd om verder te kijken en een functie te gaan zoeken die aansluit bij mijn studierichting en interesse. 

Zo kwam Merk-Echt onder mijn aandacht. Niet alleen door de beschikbare functie, maar ook door de waarde en missie die zij als bedrijf en team hebben. Ik heb dan ook veel zin om onderdeel te zijn van dit team en samen de merken van onze klanten te beschermen. 

Eerste werkdag

Voor mijn eerste werkdag had ik al even kort kennis mogen maken met een aantal collega’s. Uiteraard weten we allemaal dat het toch wel wat spannend is om z’n eerste dag ergens nieuw binnen te wandelen. Gelukkig werd ik erg warm en vriendelijk ontvangen door mijn collega’s. Op mijn werkplek lag een leuke welkomstkaart klaar en stond er al een Dopper met mijn naam op mijn bureau. Meteen typerend voor Merk-Echt, mensen thuis laten voelen en onderdeel zijn van een team

Daarnaast was ik niet de enige die een spannende eerste dag had. Tegelijk met mij startten ook twee andere enthousiaste meiden. Dat maakt het meteen al minder spannend en tijdens het inwerkproces kun je op elkaar leunen. 

Inwerktraject

Toen het binnenkomen en settelen erop zat, was het tijd voor het inwerken. Daar heeft Merk-Echt een prima plan voor bedacht. Met korte opdrachten steeds meer leren over de systemen en de werkzaamheden. Je krijgt ruim de tijd om je eigen te maken en vragen stellen mag natuurlijk altijd. Niet alleen krijg je opdrachten om de werkzaamheden onder de knie te krijgen, maar ook om de organisatie en de mensen te leren kennen. Zo hebben we aan de hand van een opdracht een merk bedacht en dat vervolgens met een aantal collega’s besproken. Daardoor hebben we een goed beeld gekregen van het proces dat klanten bij ons doorlopen als zij een merk willen registreren. Erg leuk om te doen! 

Met vertrouwen de toekomst in

Mijn eerste weken zitten er inmiddels op. Met de ervaringen die ik tot nu toe bij Merk-Echt heb mogen opdoen, ga ik met vertrouwen de toekomst in. Je gaat mij hier de komende tijd nog wel terugzien!

Gerelateerde blogs

medewerkers van Merk-Echt praten over merk handhaven

De eerste drie weken bij Merk-Echt van paralegal Sophie

Lees meer