• 07-02-2024
  • Nieuws
  • 2 minuten leestijd

Kim en haar zussen zijn niet alleen de meest bekeken influencers met een realityserie vol drama en relatiebreuken, maar zo hebben de zussen ook make-up-lijnen, parfum en kledingmerken waarvan de merknamen in meer dan 500 landen staan geregistreerd. Het zijn succesvolle zakenvrouwen met ondernemersbloed. Niet zo gek dus dat ze als echte ondernemers te maken krijgen met merkinbreuk.

SKKN by KIM VS SKK+

Een recente battle waar Kim Kardashian zich in bevond speelde omtrent haar skincare-lijn SKKN by KIM. Er zijn verschillende merken SKKN BY KIM aangevraagd, voor een verscheidenheid aan producten. Er werd in 2021 bezwaar gemaakt tegen een aantal van deze aanvragen door Beauty Concepts LLC, een skincare-bedrijf uit Brooklyn, New York, dat destijds al vier jaar zaken deed onder de naam SKKN+. De eigenaresse heeft naar eigen zeggen veel tijd, energie en geld gestoken in de ontwikkeling van de SKKN+ producten. Zij beweerde dat er een gevaar voor verwarring bestaat tussen SKKN BY KIM en SKKN+, omdat het dan onduidelijk is voor consumenten wat de herkomst is van de producten die ze hebben aangeschaft.

Inmiddels is de kwestie afgerond, middels wat lijkt op een vrijwillige intrekking van de procedures door Beauty Concepts. Dit betekent overigens niet dat partijen het erbij hebben gelaten. Veel kwesties worden uiteindelijk toch tussen partijen onderling opgelost. Of dat hier ook het geval is, is niet duidelijk.

Voornaam registreren als merk

Ook het jongste zusje van Kim Kardashian, Kylie Jenner, houdt zich druk bezig met haar merken. Een aantal jaar geleden heeft zij een paar merkaanvragen ingediend voor haar voornaam, KYLIE, voor haar op dat moment bijna gelanceerde beautymerk. Nadat de oprichter van Kylie Cosmetics haar eerste merk aanvraag had ingediend, heeft zangeres Kylie Minogue in 2016 een rechtszaak tegen haar aangespannen, waarin werd betoogd dat er verwarring kan ontstaan ​​als Kylie Jenner haar voornaam als merk laat registreren. Het gevolg hiervan is dat het merk van Minogue effectief zou worden geschaad. Bovendien wees de advocaat van de zangeres erop dat ze sinds de jaren ’90 producten verkoopt onder haar voornaam, en zelfs het websitedomein Kylie.com beheert. Uiteindelijk zijn de Kylies tot onderlinge overeenstemming gekomen en werd het cosmeticamerk van Kylie Jenner verkocht onder de naam Kylie Cosmetics. Maar dat houdt Kylie Jenner niet tegen, ze hervat de battle met Kylie Minogue terwijl ze haar naam opnieuw als merk aanvraagt in 2023.

We helpen je graag

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat een ander er niet mee aan de haal kan gaan. Wil jij ook ongemakkelijke situaties voorkomen? Laat dan een gratis naamsonderzoek uitvoeren door één van onze juristen. Merk-Echt is je graag van dienst, je kan ons bereiken via [email protected] of telefonisch via +31 76 5148403. 

Neem contact op
merken-geregistreerd-zorg-er-dan-voor-dat-je-dit-jaarlijks-checkt

Gerelateerde blogs

Tot €1.000 subsidie op je nieuwe merkregistratie

Tot €1.000 cashback op je nieuwe merkregistratie

Lees meer
Auteursrecht Mickey Mouse vervalt maar Disney blijft vastberaden

Auteursrecht Mickey Mouse vervalt maar Disney blijft vastberaden

Lees meer
Merkenrecht is niet crom

Merkenrecht is niet crom

Lees meer