It’s beginning to look a lot like Christmas

De pakken Chocomel, bussen slagroom en flessen Glühwein zijn niet aan te slepen. De bekende kerstklassiekers van o.a. Mariah Carey, Michael Bublé en Wham! staan de hele dag door op repeat. De kerstbomen zijn weer in huis gehaald en opgetuigd en brengen samen met de lichtjes sfeer in alle huizen. Winkelstraten zijn overvol en worden afgestruind op zoek naar de beste kerstkoopjes en de winkelwagens worden afgeladen met de lekkerste etenswaren. Het begint dan ook al erg veel op kerst te lijken. 

It’s the most wonderful time of the year

Maar weet je dat niet alleen de kerstman in deze mooie tijd van het jaar een belangrijke rol speelt. Ook het Intellectueel Eigendomsrecht levert een grote bijdrage aan de gezellige kerstsfeer in al die mooi verlichte, met kerstcadeaus bepakte en met lekker eten gevulde huizen. Zo rusten er op al die heerlijk klinkende kerstklassiekers auteursrecht. Zijn veel van de prachtig in huis gedecoreerde kerstversieringen beschermd door het modellenrecht. Bestaan die onmisbare tot kunst verheven verrukkelijke kerstdiners veelal uit lekkernijen die uitgerust zijn met een geregistreerd merk. En zijn veel van de over de top innovatieve spectaculaire futuristische technologische kerstcadeaus beschermd onder het octrooirecht. 

Underneath the tree

Zo verzekeren al deze Intellectueel Eigendomsrechten dat je je geliefde met een gerust hart met een kerstcadeau onder de kerstboom kunt verrassen. Wetende dat dit cadeau – een parfum van Chanel, een armband van Cartier of een Playstation 5, om maar een paar bescheiden ideetjes te noemen – ook daadwerkelijk the real-deal is. Maar vooral om te voorkomen dat die gezellige kerstsfeer in huis niet razendsnel verandert in een gevalletje: It’s gonna be a cold, cold Christmas. Kortom, IE-rechten waarborgen niet alleen de kwaliteit van al deze mooie kerstcadeaus en lekkernijen, ze zorgen er ook voor dat je weet wat je in huis haalt.

We wish you a merry Christmas and a happy New Year!

Have yourself a merry little Christmas

Heb je zelf een nieuw merk, een product of een dienst en wil je de kwaliteit hiervan en daarmee het vertrouwen van je klanten waarborgen? Gun jezelf dan een fijne kerst door ons je Intellectueel Eigendomszaken uit handen te laten nemen en deze goed voor je te regelen. Vraag de gratis en vrijblijvende merkscan aan of neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Zo kun jij deze feestdagen optimaal genieten en hoef je je alleen maar zorgen te maken over je foute kersttrui!

Neem contact op
Medewerker Merk-Echt belt over trademark registreren

Gerelateerde blogs

Merkenrecht is niet crom

Merkenrecht is niet crom

Lees meer
Vanaf 2024 HBO Max alleen nog in Nederland?

Vanaf 2024 HBO Max alleen nog in Nederland?

Lees meer
Dezelfde naam voor een supermarkt en een telecombedrijf, is dat okido?

Dezelfde naam voor een supermarkt en een telecombedrijf, is dat okido?

Lees meer