Onze eerste week zit er officieel op bij Merk-Echt. Veel nieuwe indrukken en nieuwe gezichten. De tijd is zogezegd voorbij gevlogen. De eerste stappen in de Merk Echt Academy zijn gezet. Daarom leek het ons leuk om onze eerste indruk op papier te zetten.

De eerste werkdag

Op maandagochtend werden wij ingelicht over een nieuw inwerktraject wat Merk-Echt met ons wil aangaan: de Merk-Echt Academy. Merel, Frederick en Melinda vormen de eerste groep van dit traject. Het idee van de Academy is om op een georganiseerde manier nieuwe juridische medewerkers (van paralegals tot IE-juristen) in te laten stromen bij Merk-Echt. Van de introductie tot alle systemen tot aan diverse (juridische) trainingen en het kennismaken met de bedrijfsvoering van Merk-Echt. Heel leerzaam om op die manier een goede basis op te bouwen.

Uiteraard stond de eerste dag in het teken van een algemene kennismaking. Nieuwe collega’s leren kennen, hun rol binnen het bedrijf identificeren en de systemen installeren die wij de komende tijd gaan gebruiken. Gmail, Salesforce en Compumark moeten onze beste vrienden worden! Ook werd onze basiskennis van het merkenrecht getest om te zien wat er nog nodig was aan theoretische scholing. 

De tweede werkdag

De tweede dag zijn we met behulp van Claudia en Marjolein aan de slag gegaan met merkbewaking. Wat is het, hoe werkt het en wat gaat onze rol hierin zijn? Na een inhoudelijke presentatie mochten wij zelf aan de slag. De resultaten worden elke week klassikaal besproken en er is altijd ruimte voor vragen. 

Basisvaardigheden opdoen

De komende weken gaan we aan de slag met het indienen van depots, het doorvoeren van mutaties, het opvoeren van accounts en registraties, volgen we cursussen via het EUIPO om onze basiskennis op te frissen en ga zo maar door. Het werd ons deze week duidelijk dat Merk-Echt het belangrijk vindt dat we de basisvaardigheden opdoen alvorens wij in het juridisch diepe worden gegooid. En wij merken zelf ook dat het prettig is om op die manier ingewerkt te worden. 

Leuke start

Natuurlijk is er daarnaast nog ruimte zat om kennis te maken met onze nieuwe collega’s. Een aantal spreek je op kantoor en met anderen plan je een belletje of een online meeting in. Iedereen staat open voor een praatje en we kunnen al onze vragen kwijt. Inmiddels hebben we ook al kennis mogen maken met kantoorhond Boris die iedereen soms een dagje komt vergezellen. Daarnaast volgen we trouw alle tips voor lekkere lunchbroodjes op in de stad. Al met al, een hele leerzame en leuke start bij Merk-Echt. Wij kijken uit naar alles wat nog komen gaat!

Gerelateerde blogs

Priscilla's dagboek blog: Een bijzondere start

Priscilla's dagboek blog: Een bijzondere start

Lees meer
Melissa's dagboek blog eerste weken Merk-Echt

Melissa's dagboek blog eerste weken bij Merk-Echt

Lees meer