Ik zal mezelf eerst voorstellen: Ik ben Priscilla Smits. Grote kans dat je mijn naam nog niet eerder bent tegengekomen bij Merk-Echt en dat is niet zo vreemd. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en mijn vaste baan opgezegd om vervolgens in december bij Merk-Echt aan de slag te gaan. Maar wie zegt nou zijn baan op in tijden van de Corona-uitbraak? Nou, ik dus. Spannend? Jazeker.

Eerder vorig jaar, om precies te zijn op 26 juni, werd ik getipt over een openstaande vacature bij Merk-Echt. “Wij zijn écht een leuk kantoor en dit past écht bij jou.” Degene die mij had getipt is een bekende van mij, een vriendin, en is altijd al enthousiast geweest over Merk-Echt. Ik bedankte haar voor de tip en zei dat de vacature toch niet helemaal bij mij paste. En heel eerlijk gezegd hield ik graag vast aan het oude vertrouwde. Ik denk dat we ons daar allemaal wel eens schuldig aan maken. 

28 september, mijn telefoon gaat over en ik neem op. “Hee Cil (zo noemen ze me ook wel), ben je thuis?” “Ja, waarom..?” “Nou, ik ben brutaal geweest. Ik heb het over jou gehad hier op kantoor en we kunnen wel wat versterking gebruiken. Wil je op sollicitatiegesprek komen?” Je raadt al wat hiervan de uitkomst is.

Daar zit ik dan, op mijn nieuwe werkplek. Of moet ik zeggen werkplekken? In deze bijzondere tijd is thuiswerken de norm en gelukkig is Merk-Echt daar volledig op ingespeeld. Vanwege de maatregelen zijn de werkplekken op kantoor beperkt en kunnen er per dag maar een aantal medewerkers op kantoor werken. Hierdoor werk ik de ene dag op kantoor en de andere dag vanuit huis. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nog niet al mijn collega’s in levenden lijve heb kunnen ontmoeten. Anders had ik al wel een praatje gemaakt op de VRIJMIBO. Deze schijnen overigens erg gezellig te zijn. Ik hoop ze snel mee te mogen maken.

Gelukkig bestaat er zoiets als chatten, bellen en e-mailen en maakt iedereen daar veel gebruik van. Aan contactmomenten geen gebrek. Zo heb ik pasgeleden met een collega die ik nog niet eerder heb gezien getelefoneerd. We hebben gewoon gezellig gekletst, op deze manier leren we elkaar toch kennen. Deze manier van communicatie laat goed zien op welk niveau er wordt samengewerkt. Iedereen is bereid elkaar te helpen en dat is fijn als je net werkzaam bent.

De eerste week kreeg ik uitleg over algemene zaken, systemen en werkwijzen. Ook had ik in de eerste week een intake met onze communicatietrainer. Een week later volgde ik de communicatietraining met nog 4 andere collega’s die onlangs zijn gestart bij Merk-Echt. We hebben het gehad over interne- en externe communicatie, waarbij ik mooie inzichten heb gekregen in mijn eigen communicatie. Dit wordt vervolgd door een aantal dagen trainingen on-the-job.

Dat was niet de enige training die ze voor mij in petto hadden. Met een aantal collega’s heb ik een halve dag training gehad over drijfveren die inzicht geven in motivatie en gedrag. Dit werd gedaan aan de hand van een zogeheten kleurprofiel. Ik vind het heel interessant om te leren waarom ik of mijn collega’s bepaalde dingen doen en waar dit vandaan komt. Een leuke manier van teambuilding en bijzonder om mijn collega’s op deze manier te leren kennen.

De eerste twee weken hakten er flink in bij mij. Al jarenlang was ik gewend aan een bepaalde werkwijze, organisatiecultuur, bedrijfsvoering etc. Bijzonder wat zulke veranderingen teweegbrengen. 

Tot dusver een kijkje in de keuken van mijn eerste weken bij Merk-Echt.

Denk jij nou: “Hé wat leuk, dat wil ik ook!” Neem dan eens een kijkje op onze ‘Werken bij’ pagina.  Hier staan regelmatig nieuwe vacatures. Staat hier niet iets tussen wat je aanspreekt? Stuur dan een open sollicitatie en wellicht hebben wij een leuke functie voor jou.

Gerelateerde blogs

Frederick’s en Melinda’s dagboek blog: De eerste weken van de Merk-Echt Academy 1

Frederick’s en Melinda’s dagboek blog: De eerste weken van de Merk-Echt Academy

Lees meer
Melissa's dagboek blog eerste weken Merk-Echt

Melissa's dagboek blog eerste weken bij Merk-Echt

Lees meer