Voor ik jullie meeneem in mijn eerste weken bij Merk-Echt, zal ik eerst beginnen met mezelf voorstellen. Mijn naam is Chiara Zapico van Es en ik ga de rol van paralegal vervullen bij Merk-Echt. Ik ben in 2022 als jurist afgestudeerd aan de Juridische Hogeschool. Tijdens mijn studie heb ik me vooral gefocust op het strafrecht, zo heb ik een advocatenkantoor juridisch ondersteund en heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven voor de Rechtbank Zeeland-West-Brabant (Team Strafrecht). Toch voelde ik dat ik meer rechtsgebieden wilde leren kennen en vond ik het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Zo gezegd zo gedaan. Ik besloot mijn huidige baan op te zeggen en kwam al snel bij Merk-Echt terecht. Hier begon mijn nieuwe avontuur in het Intellectuele Eigendomsrecht.

Eerste werkdag

Uiteraard begon mijn eerste werkdag bij Merk-Echt met een gezonde dosis spanning. Ik werd meteen door veel collega’s goed opgevangen en mijn zenuwen werden al snel weggenomen. Tijdens mijn eerste werkdag heb ik vooral kennis gemaakt met al mijn nieuwe collega’s. Zo ben ik een kijkje gaan nemen bij de adviseurs, de juristen en uiteraard bij de andere paralegals.

Het vervolg…

Na een aantal dagen kennismaking was het tijd om echt van start te gaan. Ilse en Claudia hebben me de afgelopen drie weken begeleid in mijn inwerktraject. Zo heb ik geleerd hoe ik merkbewaking aan moet vragen en registraties en adreswijzigingen moet doorvoeren. De komende maanden zullen namelijk in het teken staan van merkbewaking. Bij Merk-Echt krijg je de ruimte om te groeien in je eigen tempo. Een inwerktraject verloopt dan ook voor iedereen anders en daar wordt rekening mee gehouden. Niet alleen je leidinggevenden zullen voor je klaar staan, maar het gehele team ondersteunt elkaar waar dat nodig is. Ik kan wel zeggen dat ik mijn plek hier gevonden heb.

Interesse?

Mocht mijn verhaal je interesse hebben aangewakkerd, neem dan eens een kijkje op onze ‘Werken bij’ pagina. Hier staan regelmatig nieuwe vacatures. Staat hier niet iets tussen wat je aanspreekt? Stuur dan een open sollicitatie en wellicht hebben wij een leuke functie voor jou beschikbaar.

Gerelateerde blogs

Frederick’s en Melinda’s dagboek blog: De eerste weken van de Merk-Echt Academy 1

Frederick’s en Melinda’s dagboek blog: De eerste weken van de Merk-Echt Academy

Lees meer
Melissa's dagboek blog eerste weken Merk-Echt

Melissa's dagboek blog eerste weken bij Merk-Echt

Lees meer