Merk beschermen.

Bescherm je productnaam, bedrijfsnaam en/of logo door je merk vast te leggen.

!

Merk beschermen

Wij kunnen een merk voor jou beschermen in de Benelux, de Europese Unie of daarbuiten.
Merkregistratie, een veilig idee.

!

Waarom je merk registreren?

Is je merk het visitekaartje van jouw product of bedrijf? Wil je niet dat iemand anders jouw productnaam, bedrijfsnaam en/of logo gaat gebruiken voor dezelfde producten of diensten? Dan is het belangrijk om het als merk te registreren. Alleen na de registratie is het merk officieel vastgelegd en is het echt van jou. Je mag dan ook het ® teken gebruiken bij het merk. Het gebruik daarvan maakt duidelijk dat het merk is geregistreerd. Dit werkt preventief en je kunt het merk dan handhaven tegenover andere partijen. Ook is de goodwill die het merk vertegenwoordigt dan beschermd.

Een goede bescherming van je merk is één van de pijlers waarop jouw onderneming kan groeien.

Voordat je het merk vastlegt is het verstandig eerst de merkenregisters te laten onderzoeken! Is het merk nog beschikbaar? Een identiek naamsonderzoek doen we gratis voor je.

2

Wanneer is een merk sterk?

Een goede merknaam is helder voor uw klant én juridisch ijzersterk. Een commercieel sterke merknaam is niet automatisch een juridisch sterke merknaam. De eerste is vaak algemeen en beschrijvend. De tweede uniek en onderscheidend, dus beter te beschermen. Gaat u een nieuw merk ontwikkelen? Wij onderzoeken graag in een vroeg stadium of bescherming van uw merk mogelijk is.

Start jouw merkaanvraag vandaag!

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. We sturen je deze op maat gemaakte offerte binnen één dag, samen met de resultaten van een identiek naamsonderzoek in de merkenregisters.

Vertrouwd door ruim 10.000+ bedrijven.

48.436

Onderzochte namen

18.459

Geregistreerde merken

10.000+

Bedrijven als klant

Merk-Echt helpt iedereen bij het beschermen van hun merken! Multinationals, MKB, lokale ondernemers én ZZP’ers.

In 4 stappen een merk.

Door een merk aan te vragen in het merkenregister van de overheid heb je, ná succesvolle registratie, wettelijke bescherming. Hoe dat werkt staat in de volgende 4 stappen uitgelegd.

1

Start met een gratis onderzoek.

Voorafgaand aan iedere merkregistratie wordt door onze juristen altijd gecheckt of je naam niet te beschrijvend is om als merk geaccepteerd te kunnen worden. Tevens wordt er altijd een identiek naamsonderzoek in de Benelux of EU merkenregisters gedaan, daarin wordt gekeken of het merk al is geregistreerd voor identieke of soortgelijke activiteiten. Het is ook mogelijk om een uitgebreid naamsonderzoek te verrichten.
Wil je weten of jouw merk geregistreerd kan worden? Vraag dan vandaag nog een naamsonderzoek aan. Dan ontvang je van ons de onderzoeksresultaten die door onze juristen zijn opgesteld en een vrijblijvende offerte.

2

Wie wordt de houder van het merk?

De volgende stap is het bepalen welke partij de eigenaar wordt van het toekomstige merk. Deze eigenaar wordt de merkhouder genoemd. Een merkhouder kan zowel een rechtspersoon (een onderneming, zoals een B.V., V.O.F. of een stichting) als een natuurlijk persoon (bijvoorbeeld jijzelf) zijn. De rechten en plichten die verband houden met het merk rusten op de merkhouder. Wil je precies weten wat een merkhouder is? Hier lees je daar alles over.

3

Juridische omschrijving van producten en/of diensten.

Het volgende onderdeel van de merkaanvraag is de voor het merk op maat gemaakte juridische omschrijving van de producten en/of diensten waarvoor je het merk in de markt zet. Let op! Deze zorgvuldig gemaakte omschrijving is essentieel en bepaalt hoofdzakelijk de (toekomstige) beschermingsomvang van jouw merk. Wil je hier meer uitleg over? Bel dan vrijblijvend met één van onze merkenadviseurs op nummer +31765148403

4

Wij regelen de hele aanvraagprocedure voor je.

We nemen de gehele aanvraagprocedure van het merk voor je uit handen. Van N tot I. (Van naamsonderzoek tot inschrijvingsbewijs.) Wanneer jouw merk uiteindelijk succesvol is geregistreerd, kun je in principe het alleenrecht claimen op het gebruik van dat merk in een vastgesteld gebied en in de bepaalde categorie van producten en/of diensten.

&

Onze 100% registratiegarantie.

Als enige merkenbureau met ISO 9001:2015 certificering hebben wij volledig vertrouwen in de kwaliteit van onze dienstverlening en daarom bieden we je 100% registratiegarantie. 
Lees hier de voorwaarden.