Mijn merk is ingeschreven in het EU merkenregister en hoeft nog niet verlengd te worden

Dan hoef je niets te doen. Je beschikt sinds 2021 automatisch én kosteloos over én een EU merk én een nationaal merk in het Verenigd Koninkrijk.

Mijn EU merkregistratie is aangevraagd, maar het merk is nog niet geregistreerd

Dan heb je na 1 januari nog 9 maanden de tijd om jouw lopende aanvraag al dan niet te bevestigen voor het Verenigd Koninkrijk. Zorg er wel voor dat je jouw keuze op tijd maakt. Bevestig je de aanvraag voor het Verenigd Koninkrijk? Dan betaal je hiervoor, boven op het bedrag voor de aanvraag van jouw EU merk, nog een apart tarief.

Mijn merkregistratie loopt af en moet worden verlengd

Naast het eventueel verlengen van je EU merk, moet je dan de keuze maken of je jouw merk-rechten in het Verenigd Koninkrijk wil behouden.

Lag de vervaldatum van de rechten vóór 1 januari 2021?

Dan had je de keuze om jouw EU merkregistratie te verlengen vóór de Brexit. Je EU merk is inmiddels dan automatisch én kosteloos omgezet naar een nationaal merk in het Verenigd Koninkrijk.

Vervallen jouw rechten na 1 januari 2021?

Dan dien je jouw EU merk nog apart te bevestigen voor het Verenigd Koninkrijk, zodat hier een nationaal merk ontstaat. Voor de verlenging van jouw merk in het Verenigd Koninkrijk geldt een apart tarief.

Wat betekent de Brexit voor jouw EU merkregistratie?

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct alle belangrijke informatie rondom jouw merkregistratie en de Brexit per mail.

Gerelateerde artikelen

Je werkterrein uitbreiden? Vergeet je merkbescherming niet!

Je werkterrein uitbreiden? Vergeet je merkbescherming niet!

Lees meer