EU merk / Gemeenschapsmodel (EU)

Voor een geregistreerd EU merk zal op 1 januari 2020 automatisch een gelijk merk worden gecreëerd in het Verenigd Koninkrijk. Het VK merk dat dan ontstaat is een zelfstandig merk. De data die van toepassing zijn op het EU merk zullen ook gelden voor het VK merk (depotdatum, registratiedatum, vervaldatum).
Hetzelfde principe geldt voor een Gemeenschapsmodel (EU).

EU merkaanvraag / Gemeenschapsmodelaanvraag (EU)

Indien een lopende EU merkaanvraag niet definitief is geregistreerd op 31 december 2020, dan is het mogelijk deze merkaanvraag (binnen 9 maanden) daarna te bevestigen voor het Verenigd Koninkrijk via een nationale merkaanvraag in het Verenigd Koninkrijk. Deze VK merkaanvraag zal de aanvraagprocedure in het Verenigd Koninkrijk dienen te doorlopen. Voor deze VK merkaanvraag zal een apart tarief gelden.
Hetzelfde principe geldt voor een Gemeenschapsmodelaanvraag (EU).

Verlenging EU merk / verlenging Gemeenschapsmodel

Een EU merk dat een vervaldatum heeft vanaf 1 januari 2021 kan bij de verlenging van de inschrijving van dat EU merk worden bevestigd voor het Verenigd Koninkrijk. Er ontstaat dan een nationaal VK merk. Voor de verlenging van het merk in het Verenigd Koninkrijk geldt een apart tarief.
Hetzelfde principe geldt voor de verlenging van een Gemeenschapsmodel (EU).

 

Wat betekent de Brexit voor jouw EU merkregistratie?

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct alle belangrijke informatie rondom jouw merkregistratie en de Brexit per mail.