Je hebt een leuke merknaam bedacht en wilt deze registreren, wat nu? Waarschijnlijk kom je uiteindelijk op de website van Merk-Echt terecht. Wij kunnen je als merkenbureau compleet ontzorgen bij het aanvragen van jouw leuke merknaam. In deze blog zetten we uiteen waar je precies voor betaalt.
Officiële taksen
Net als een particuliere aanvrager dienen wij ook officiële taksen af te dragen aan de overheidsinstantie. De overheidsinstantie vraagt een bepaald bedrag aan taksen voor het registreren van de bedachte merknaam.
Identiek onderzoek
Wanneer je via Merk-Echt een merknaam registreert dan wordt er allereerst een kosteloos identiek onderzoek verricht door een van onze juristen. Bij een identiek onderzoek wordt een check verricht of de exacte merknaam al geregistreerd is. Dit kosteloze identieke onderzoek zit inbegrepen bij de prijs wanneer je er bij een gunstig resultaat voor kiest om de merknaam te registreren. Na dit kosteloze identieke onderzoek en betaling van de factuur gaat een van onze juristen aan de slag met het opstellen van een professionele en bij de activiteiten passende classificatie. Een classificatie is een omschrijving van de waren en diensten die worden verkocht/verricht onder het merk. Deze dienen te worden ondergebracht in de daarvoor bestemde klassen. Voor deze werkzaamheden brengen wij een bedrag in rekening wat boven op de officiële taksen komt. De kosten voor een merkaanvraag zijn dus opgebouwd uit twee componenten. De eerste component vormen de officiële taksen en de tweede component bestaat uit een bedrag voor onze werkzaamheden.
Eventuele extra kosten na indiening?
Na indiening van het merk is het mogelijk dat er een bericht van de overheidsinstantie komt met daarin een zogenaamde regularisatie. Een regularisatie bevat meestal de boodschap dat er een wijziging in de classificatie benodigd is. Het behandelen en beantwoorden van een regularisatie zit inbegrepen bij de prijs van een merkaanvraag. Wel kan het zo zijn dat de overheidsinstantie aangeeft dat er extra klasse(n) nodig zijn. Hiervoor worden dan extra kosten voor in rekening gebracht.
Help, een bezwaar!
Naast een bericht van de overheidsinstantie kan er ook een bezwaar van een derde partij komen. Meestal is dit een sommatiebrief of een zogenaamde oppositie. Een oppositie is een bericht van de overheidsinstantie dat er officieel een bezwaar is gemaakt. In beide gevallen voorziet een van onze juristen je van een kosteloos eerste juridisch advies. In een dergelijk advies worden meestal een aantal opties getoond. Wanneer je voor een van deze opties kiest, betaal je voor deze werkzaamheden het uurtarief. Voordeel wanneer je wordt bijgestaan door een jurist bij een eventueel bezwaar is, dat er vaak makkelijker een schikking kan worden bereikt.
Eerste jaar gratis merkbewaking
Bij Merk-Echt is het eerste jaar merkbewaking inbegrepen bij de prijs van een merkaanvraag. Door jouw merk zorgvuldig te bewaken, ben je op tijd op de hoogte van eventueel gelijkende merkaanvragen en kun je in actie komen als dat nodig is. Via een e-mail word je door ons op de hoogte gebracht van gelijkende jongere merknamen die gedeponeerd zijn. Vervolgens kan je ervoor kiezen om wel of geen bezwaar te maken.
Registratie en dan?
Uiteindelijk zal het merk, als alles goed gaat, geregistreerd worden. Het merk is vervolgens in de regel tien jaar beschermd. Merk-Echt brengt je elke tien jaar op de hoogte van de benodigde verlenging van het merk, waardoor je in principe eeuwige merkbescherming kan verkrijgen.
Advies nodig?
Heb jij nu een fancy merknaam bedacht en wil je graag dat wij de registratie verzorgen? Neem dan contact met ons op via 076-5148403 of [email protected] of plan een vrijblijvend een afspraak in. We staan je graag te woord!
Heb jij nu een fancy merknaam bedacht en wil je graag dat wij de registratie verzorgen? Neem dan contact met ons op via 076-5148403 of [email protected] of plan een vrijblijvend een afspraak in. We staan je graag te woord!