Vanmorgen voor ongeveer vijftigduizend Euro facturen ontvangen van TRE SERVICE, uit Sofia, Bulgarije, om de door Merk-Echt ingediende merken op te laten nemen in hun internet database. €1572 per merk per jaar. Vorige week kregen we ook zo’n stapel van ETR EUROPEAN TRADEMARK REGISTER uit Vilnius Litouwen en ETD EUROPEAN TRADEMARK DIRECTORY uit Riga Letland. Hoewel, zij bieden het aan voor €1521 per merk per jaar, “Don’t forget to quote the payment title”, durven ze nog te vragen.

Sukkels. De merkgemachtigde trapt daar natuurlijk niet in. Je hebt het verkeerde adres gebruikt voor je spookfactuur.

Helaas zijn niet alle oplichters zo dom. Ieder merk dat geregistreerd wordt staat in een openbaar register van de betreffende overheid. Daar maken oplichters gebruik van. Trap er niet in. Kijk voor een troosteloze lange lijst van voorbeelden op onze website naar spookfacturen.

Zo’n brief printen en bezorgen kost de oplichters minimaal een Euro per stuk mits ze goed geautomatiseerd te werk gaan. Dus er moeten er veel meer dan 1 op de 1500 betaald worden anders is dit geen verdienmodel. Hoog tijd voor (Europese) wetgeving. Overheid je roept wel: “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”. Kun je alsjeblieft het deze oplichters ook een keer iets moeilijker maken in plaats van alleen eerlijke ondernemers?

Gerelateerde blogs

Spookfactuur ontvangen van een merkeninstantie? Laat je niet oplichten! 1

Spookfactuur ontvangen van een merkeninstantie? Laat je niet oplichten!

Lees meer
Nieuwe EUIPO spookfactuur in omloop 1

Nieuwe EUIPO spookfactuur in omloop

Lees meer