Keert de Formule 1 binnenkort terug op Nederlandse bodem? Als we het Benelux merkenregister mogen geloven is die kans weer iets groter geworden. Formula One Licensing B.V. heeft namelijk op 30 januari 2018 de Benelux merkaanvrage FORMULA 1 DUTCH GRAND PRIX verricht. Naast dat het merk is gedeponeerd voor diverse merchandisingproducten is het ook verricht voor ‘sporting and cultural activities’. Uiteraard zal deze merkaanvrage eerste de procedure voor inschrijving moeten doorlopen, maar dat lijkt een formaliteit aangezien de deposant reeds houder is van diverse merken met het element FORMULA 1 of GRAND PRIX.

FORMULA 1 DUTCH GRAND PRIX, depotnummer 1368900

Keuring TT-circuit Assen

Vier dagen voordat het merk werd gedeponeerd keurde FIA-directeur Charlie Whiting het TT-circuit van Assen met het oog op een Grade 1-licentie, die vereist is voor het organiseren van een Formule 1-race. Whiting was onder de indruk en positief, maar liet ook weten dat er in Assen nog een aantal kleine aanpassingen noodzakelijk zijn.

Serieuze merkaanvrage

Dat Formula One Licensing B.V. niets aan het toeval wil overlaten en serieus is ten aanzien van een nieuwe Formule 1 race in Nederland blijkt uit het feit dat zij op 29 januari 2018 reeds de Benelux merkaanvragen FORMULA 1 GRAND PRIX OF THE NETHERLANDS en GRAND PRIX OF THE NETHERLANDS verrichtte, en dat zij een paar dagen later, op 5 februari 2018, bovendien het Benelux merk DUTCH GRAND PRIX deponeerde.

FORMULA 1 DUTCH GRAND PRIX, depotnummer 1368900 1

FORMULA 1 DUTCH GRAND PRIX, depotnummer 1368900 2

De laatste Dutch Grand Prix was in 1985 op het circuit van Zandvoort. Zandvoort en Assen zijn beide in de race daarvoor. Met de prestaties en de populariteit van Max Verstappen is dit het uitgelezen moment voor een nieuwe Dutch Grand Prix.

MAX VERSTAPPEN WINNER FORMULA 1 DUTCH GRAND PRIX!
Wat ons betreft een prachtig scenario!

Gerelateerde blogs

Deze veelgemaakte fout in de reclamewereld kun je makkelijk voorkomen 1

Deze veelgemaakte fout in de reclamewereld kun je makkelijk voorkomen

Lees meer
Je merk registreren: voor welke regio kies je? 1

Je merk registreren, voor welke regio kies je?

Lees meer
In 5 stappen naar een geregistreerd merk

In 5 stappen naar een geregistreerd merk

Lees meer