‘Geen woorden, maar daden’, dat zal Pim Poppeliers van Polmai Brandbeveiliging B.V. gedacht hebben toen hij voor de zoveelste keer bij een klant met een ‘Feyenoord hart’ te horen kreeg ‘Toch geen Ajax brandblussers hè!’

Immers, de naam Ajax is een merk voor onder andere een voetbalclub, voor schoonmaakmiddelen én voor brandblussers. Echte Feyenoord-brandblussers moesten er volgens Poppeliers maar eens komen. Recent sloot de ondernemer uit Barendrecht (onder de rook van Rotterdam-Zuid) een licentieovereenkomst met Feyenoord Rotterdam N.V. voor het gebruik van het merk FEYENOORD voor brandblussers.

Ruim assortiment FEYENOORD brandblussers

Op de website van BrandblusserXL is inmiddels een ruim assortiment verkrijgbaar. De producten zijn naast de gebruikelijke veiligheidskeurmerken ook voorzien van een officieel Feyenoord licentie zegel. Het kan niet anders dan dat de brandbeveiliging in veel Rotterdamse woonkamers de komende tijd sterk zal verbeteren, een brandblusser op de schoorsteenmantel of in de vensterbank.

FEYENOORD, je weet wel, die brandblussers

afbeelding via brandblusserxl.nl / afbeelding via chubbfs.nl

Voortschrijdend inzicht

Feyenoord Rotterdam N.V. hoefde voor het verstrekken van de licentie niet opnieuw haar merk te deponeren voor brandblussers. Reeds in 1993 werd het merk FEYENOORD vastgelegd voor ‘brandblusapparaten’ in klasse 9, omdat deze term deel uitmaakt van de zogenaamde ‘standaardlijst van waren’. Of was het toch echt voortschrijdend inzicht bij de huidige landskampioen?

Zou Marcel Brands, technisch manager van PSV, overigens ook plannen hebben?

Gerelateerde blogs

Je intellectuele eigendom beschermen: welke rechten heb je nodig?

Je intellectuele eigendom beschermen: welke rechten heb je nodig?

Lees meer
“Zondag.met.RUMAG” over intellectuele eigendomsrechten

“Zondag.met.RUMAG” over intellectuele eigendomsrechten

Lees meer