08.30 Ik start mijn werkdag met een kop koffie.
09.00 Vragen van klanten proberen wij binnen 24 uur te beantwoorden. Het bijwerken van je mail is dan ook een goede start van de ochtend.
10.00 Wekelijks ontvangen wij vele tientallen (warme) leads van onze bestaande en potentiële nieuwe klanten. Deze nieuwe aanvragen proberen we z.s.m. van meer informatie te voorzien en de meerwaarde van merkbescherming toe te lichten.
12.00 Lunchtijd! Meestal lunch je in de gezamenlijke keuken met een aantal collega’s. Natuurlijk halen we ook vaak een broodje bij onze klant Dokter Worst®.
12.30 Over het algemeen bestaat de middag uit het beantwoorden van mails, bellen van leads/bestaande klanten en binnenhalen van nieuwe merkaanvragen. Je middag kent niet vaak een vaste planning, vandaar dat flexibiliteit een must is. Daarnaast is schakelen een tweede natuur geworden, want je spreekt de hele dag klanten uit allemaal verschillende branches. Zo ben je in gesprek met een start-up om vervolgens een internationaal opererend bedrijf te adviseren over een nieuw te lanceren product.
17.00 ’s Middags loop je je belangrijkste bellijsten en mailtjes na om te controleren of je niks bent vergeten. Als je al je zaken goed hebt afgesloten zit je werkdag er op.