Merkonderzoek.

Elk jaar registreren én beschermen wij 1000 merken van groeiende bedrijven, net als die van u. Maar wat maakt onze merkregistraties nu zo sterk?

Een gedegen onderzoek

Met een merkonderzoek, ook vaak naams- of beschikbaarheidsonderzoek genoemd, krijgt u antwoord of uw merknaam al door andere partijen is gedeponeerd.

Al 40.000 namen zijn onderzocht door onze juristen. Ruim 15.000 daarvan zijn een écht merk® geworden.

U heeft tijd, geld en energie in uw merk gestoken. Bij het indienen van uw merkaanvraag maakt iemand bezwaar. Het bezwaar wordt gegrond verklaard; u mag het merk niet gebruiken. Met alle kosten van dien. U moet een nieuw merk laten ontwikkelen en uw marketingcampagne aanpassen.

Voorkom onnodige kosten door een naamsonderzoek naar de beschikbaarheid van uw naam.

Vroegtijdig, professioneel onderzoek naar de beschikbaarheid van uw merk en hierop volgend een accurate merkregistratie voorkomt onnodige registratiekosten en merkconflicten.

Zo krijgt u antwoord of uw naam al door andere partijen als merk wordt gebruikt. Vraag vandaag nog een onderzoek aan naar uw naam, en ontvang een offerte plus een gedegen risicoanalyse met juridisch advies.

Zekerheid met gratis merkonderzoek

Een goede merknaam is helder voor uw klant én juridisch ijzersterk. Een commercieel sterke merknaam is niet automatisch een juridisch sterke merknaam. De eerste is vaak algemeen en beschrijvend. De tweede uniek en onderscheidend, dus beter te beschermen. Gaat u een nieuw merk ontwikkelen? Wij onderzoeken graag in een vroeg stadium of bescherming van uw merk mogelijk is.

Vooronderzoek beschikbaarheid merk

Wij adviseren om vooraf onderzoek te laten doen in het merkenregister van de landen (of de regio) waar het merk geregistreerd dient te worden naar reeds bestaande gelijke en gelijkende merknamen om zo de kans op succes van de merkaanvragen in te schatten. Wij vinden een vooronderzoek dermate essentieel dat wij altijd voor iedere Benelux en EU merkaanvraag een identiek naamsonderzoek doen, dat zit al in onze vaste prijs voor een merkregistratie.

Google-onderzoek biedt geen zekerheid

Zelf Google’n naar het unieke karakter van uw merk levert u wel wat informatie op, maar niet alle. Met als risico dat u te snelle of onjuiste conclusies trekt. Zo staat een nieuw merk mogelijk nog niet op de website. Of omvat de merkregistratie in de praktijk meer producten of landen dan op de site staan vermeld. Kortom, internet geeft geen compleet antwoord. Professioneel merkonderzoek wél.

Full-service merkbescherming.

Wij zorgen voor sterke juridische bescherming van jouw merknaam, handelsnaam, productnaam of bedrijfsnaam.

1.

Persoonlijk & Snel

We verdiepen ons in jouw situatie en denken met je mee. We zijn beschikbaar wanneer jij daarom vraagt, werken efficiënt en nemen je het werk op professionele wijze uit handen.

2.

Helder advies

Bij de bescherming van merken en andere intellectueel eigendomsrechten komt veel kijken. Merk-Echt spreekt heldere taal en geeft je concreet advies, zodat je de juiste beslissing kunt nemen.

3.

Registratiegarantie

Vanwege het vertrouwen in de kwaliteit van onze service bieden we, als het enige merkenbureau, een 100% registratiegarantie. *Lees hier de voorwaarden.