Wat als iemand jouw logo misbruikt?

Deze week kwam ik een advertentie tegen met exact hetzelfde logo als ik heb. Zelfde lettertype en kleuren. Het bedrijf zit in dezelfde branche.

Ik werk als zelfstandig ondernemer en heb een logo. Ik heb een gratis font gebruikt, de letters zelf een kleur gegeven en gebruik dit logo sinds 2007 op mijn facturen, e-mail, internet, twitter en advertenties. 

Deze week kwam ik een advertentie tegen op een plaats waar ik zelf ook adverteer, met exact hetzelfde logo als ik heb. Zelfde lettertype en kleuren. Het bedrijf zit in dezelfde branche.

Hoe had ik dit nu kunnen voorkomen of valt er wat aan te doen? 

Elke onderneming, van klein tot groot, voert al snel meerdere merken: Een bedrijfsnaam, product- of dienstnaam. Een logo, symbool of een slogan. Beschermt u uw merk niet? Dan is uw merk vogelvrij. Het gevaar bestaat dat u omzet verliest, imagoschade lijdt, dat er verwarring onder uw (potentiĆ«le) klanten ontstaat of uw producten niet meer verkocht mogen worden in bepaalde landen. 

Merk-Echt helpt MKB-ondernemers hun merken en modellen te beschermen. Via merkonderzoek, merkregistratie en merkbewaking houden we inbreukplegers op afstand. Uw merk is veilig en wordt daardoor sterker en waardevoller. Een geruststellende gedachte. In het bovenstaande geval kunnen we ons mogelijk ook op het auteursrecht beroepen. 

Heeft u een soortgelijk probleem neem dan contact op met een van onze juristen die u geheel vrijblijvend zullen informeren of en hoe hier iets aan gedaan kan worden. 

FAQ.

Hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen over het registreren, beschermen en bewaken van merken en modellen.