De merkeninstantie behandelt de merkaanvraag en is uiteindelijk degene die bepaalt of het merk geregistreerd kan worden. Zij mogen uiteraard geen advies geven. Zij beheren het nationale of regionale register en beslissen bij geschillen (opposities) tussen merkhouders.

Wij begeleiden jouw merkaanvraag. Wij voeren vooraf een onderzoek uit om te kijken of jouw merk kans van slagen heeft. Zo niet, hoor je dat eerlijk van ons of geven wij je advies hoe je je merk wel zou kunnen indienen. Wanneer je onze adviezen opvolgt geven wij jou 100% garantie voor de registratie, zodat jij geen onnodig risico loopt. Wij zorgen dat je een zo goed mogelijk op de toekomst afgestemde en zo ruim mogelijke juridische omschrijving van de producten en diensten krijgt. Dit is het belangrijkste onderdeel van een registratie en maakt het verschil als je je merkrechten gaat handhaven.

Als er vragen, commentaar of bezwaren op je merkaanvraag komen geven wij je daar kosteloos advies over. Als er aanpassingen in de registratie gemaakt moeten worden, wat goed kan (we proberen immers zo’n ruim mogelijke juridische omschrijving van producten en diensten geregistreerd te krijgen), doen wij dat ook voor je.