Je kunt hierbij een aantal dingen doen:
- Je kunt vragen om de domeinnaam te kopen van degene die deze domeinnaam heeft geregistreerd. Let wel op, je kunt hier een hoop geld voor kwijt zijn omdat diegene vrij is om te vragen wat hij wil voor deze naam. Ter vergelijking, het kopen van een domeinnaam die nog vrij is kost enkele tientjes per jaar, maar voor insurance.com bijvoorbeeld werd $35 milloen betaald. Voordat je teveel betaalt, bedenk dan dat je ook bovenaan kunt komen bij Google door met Google AdWords te adverteren, waardoor jouw website hoog komt te staan in de zoekresultaten. Hier heb je vaak meer aan dan het hebben van de domeinnaam alleen.
- Je kunt ook overwegen om iets toe te voegen aan je naam. Een voorbeeld is het bedrijf Peanut Butter & Co, hun domeinnaam is : www.ilovepeanutbutter.com. Het blijft hangen en men weet direct welk bedrijf bij deze domeinnaam hoort.
- Je kunt overwegen om een andere extensie te nemen, zoals .com, .eu, .nl, .shop of .online, .legal. Er zijn er inmiddels vele honderden, zie ook: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Internet_top-level_domains
- Het is ook mogelijk om je eigen merk als extensie te krijgen. Dit is echter per geval afhankelijk of dit wordt goedgekeurd en/of het betaalbaar is. We kunnen je hierover adviseren en wanneer het mogelijk is, deze voor je aanvragen.
- Als je het woordmerk bezit en op een latere datum wordt een domeinnaam vastgelegd door een ander, dan kan het zijn dat die ander deze domeinnaam aan jou moet afstaan. Dit is erg afhankelijk van de precieze situatie, maar je kunt hiervoor altijd contact opnemen met onze juristen.