Bekijk onze pakketten

Tarieven 8

Essential

Voor de start-up

 • Belangrijkste is lage prijs
 • Ik wacht met investeren tot het merk
  is geregistreerd (3 tot 5 maanden)
 • Identiek merkonderzoek
 1. Registratiegarantie
 • Merkaanvraag full service
 1. Uitgebreide klasse op maat door jurist

Extra klasse(n) mogelijk (€150)

 1. Gratis 1e jaar Merkbewaking t.w.v. €110
Essential BX
Diensten 17

Entrepreneur

Voor de succesvolle ondernemer

 • Belangrijkste is snelheid en ontzorgen
 • Ik accepteer het risico op bezwaar van een merkhouder met een gelijkende naam
 • Identiek merkonderzoek
 • Registratiegarantie
 • Merkaanvraag full service
 • Uitgebreide klasse op maat door jurist

Extra klasse(n) mogelijk (€150)

 • Gratis 1e jaar Merkbewaking t.w.v. €110
Entrepreneur BX
Diensten 15

Enterprise

Voor midden tot grote ondernemingen

 • Belangrijkste is ontzorgen en minimaal risico
 • Ik heb al, of ga veel investeren in het merk
 • Uitgebreid onderzoek met risicoanalyse over gelijkende geregistreerde namen van potentiële bezwaarmakers
 • Registratiegarantie
 • Merkaanvraag full service
 • Uitgebreide klasse op maat door jurist

Extra klasse(n) mogelijk (€150)

 • Gratis 1e jaar Merkbewaking t.w.v. €110
Enterprise BX

Vraag offerte aan

We maken graag een offerte op maat.


Uitleg over de details

 • Wat houdt de registratiegarantie in?

  Als je merkaanvraag voorlopig wordt geweigerd door de overheidsinstantie (BBIE of EUIPO) terwijl je vooraf niet door ons op de hoogte bent gebracht van het risico daarop, dan kun je aanspraak maken op onze registratiegarantie. Bekijk de opties van de garantie.

 • Wat is de classificatie van producten en diensten?

  De producten en/of diensten worden, conform een internationale afspraak, gerangschikt in 45 klassen (categorieën). Een nauwkeurige en volledige omschrijving van de producten en/of diensten die onder het merk vallen is één van de essentiële aspecten voor een goede beschermingsomvang van het merk. Lees meer over de classificatie van producten en diensten.

 • Waarom moet ik mijn merk door Merk-Echt laten registreren?

  Waar wij ons in onderscheiden van andere bureaus, is dat wij echt eerlijk tegen je zijn of jouw aanvraag kans van slagen heeft (en door volledig te zijn in wat iets gaat kosten). Wij zijn zo overtuigd van ons kunnen, dat jij door onze 100% registratie garantie geen onnodig risico loopt. Daarnaast kunnen wij je helpen met de bewaking van je merk, wat wij het eerste jaar gratis doen. Waar je bij andere bureaus voor iedere stap meer geld moet betalen, is dat bij ons juist niet het geval. Wat wij van tevoren op onze offerte zetten, is wat jij kwijt bent voor een kwalitatief uitstekende merkaanvraag en uiteindelijk je volledige registratie.

  Wij hebben geen advocaten in dienst en zijn dus ook niet gefocused op langlopende conflicten met veel uurtje factuurtje werk. Wij proberen zo snel en zo zakelijk mogelijk een conflict op te lossen voor onze klanten, dat zijn immers ondernemers. Wij zijn één van de top 3 bureaus van Nederland en doen meer dan 1000 registraties per jaar. Wij groeien als bureau hard dankzij een alsmaar groeiend en uiterst tevreden klantenbestand. Wij zijn trots op onze klanten en hun merken. Wij beschouwen deze merken ook een beetje als onze eigen merken en daarom werken wij als team ook perfect samen om het beste te doen voor het merk op de lange termijn.

  Pas op! Veel merkenbureaus geven je een lage (vanaf) prijs, die later wordt aangevuld met allerlei extra kosten. Ook dienen ze vaak gewoon in wat jij gevraagd hebt terwijl ze weten dat daar later allerlei extra werk door ontstaat dat ze dan op basis van uurtje factuurtje in rekening kunnen brengen. Bij Merk-Echt werken wij niet zo: wat op de offerte staat is wat je betaalt, niet meer en niet minder.

 • Is mijn merk onderscheidend?

  Dit hangt af van de naam of het logo dat je wil registreren, de markt waarin je het merk wilt inzetten en de andere merken die op dit moment al op de markt zijn.

  Onze juristen kunnen je snel voorzien van een antwoord, zo weet je direct of je met jouw idee een onderscheidend merk te pakken hebt. Via onze website kun je vrijblijvend een gratis naamsonderzoek aanvragen. Wij bieden je een gedegen risicoanalyse met juridisch advies waar anderen honderden euro’s voor vragen.

 • Hoe weet ik of mijn naam nog vrij is?

  Dit hangt af van de naam, de markt waarin je het merk wilt inzetten en de andere merken die op dit moment al op de markt zijn.

  Het is dus erg lastig om dit zelf van te voren helemaal uit te zoeken en in te schatten. Googlen op je merknaam en de gevonden resultaten bekijken, is daarbij echt niet voldoende. Ook het bezitten van een domeinnaam of een registratie van je handelsnaam bij de Kamer van Koophandel geeft hierbij geen garantie dat de naam ook echt vrij is. Ook het zoeken in de openbare merkenregisters van bijvoorbeeld het BBIE (Benelux) of de EUIPO (EU) is een vak apart. Als je daar ‘McDonnalds Burgers’ of ‘Nike shoes’ zoekt vindt je 0 hits terwijl iedereen begrijpt dat dit merk echt niet beschikbaar is.

  Via onze website kun je vrijblijvend een gratis naamsonderzoek aanvragen. Wij bieden je een gedegen risicoanalyse met juridisch advies. Binnen maximaal 2 dagen weet je sowieso of je met jouw idee een onderscheidend merk te pakken hebt.

 • In welke landen kun je een merk registreren?

  In principe kun je in ieder land een merk aanvragen. Je kunt ervoor kiezen om in ieder land waar je je merk wil registreren een apart merk aan te vragen. Daarnaast zijn er verschillende manieren om in bepaalde regio’s in één keer een merk te registreren.

  Wanneer je in een (groot) deel van de Europese Unie actief bent is het altijd goedkoper om een EU-merk aan te vragen, waarbij je een merk krijgt voor de gehele Europese Unie. Via het WIPO kun je via een internationaal merk in 90 landen aanvragen waar jij je merk wil registreren.

Merk registreren 11

Tarievenlijst voor merkaanvragen per regio

De tarieven zijn een indicatie, je ontvangt altijd nog een vrijblijvende offerte met strategisch advies hoe je het beste jouw merk- en/of model-rechten in de landen en regio’s waar je produceert en waar je verkoopt kunt vastleggen.

Bekijk tarieven