08.15 Ik start mijn werkdag met een kop koffie en het doorlezen van mijn e-mails.
08.30 Merkbewaking uitvoeren: alle resultaten die binnen zijn gekomen worden beoordeeld of deze merkaanvragen mogelijk conflicterend zijn met de merkregistraties van onze klanten.
11.00 Tijd om de klanten op de hoogte te brengen van de potentieel conflicterende merkaanvragen.
11.30 Ik neem de overige taken voor vandaag door: welke mutaties moeten worden opgepakt en liggen er nog reminders om te versturen vandaag?
12.00 Lunchtijd! Gezellig samen met mijn collega’s lunchen in onze ‘kantine’.
12.30 Agent in de Verenigde Staten mailen. Wat is de stand van zaken in de voorlopige weigering van de merkaanvraag die recent is verricht? Ik ben nieuwsgierig of er al iets bekend is.
‍13:00 Klant het goede nieuws berichten dat zijn merk in China is geaccepteerd door de overheidsinstantie.
13.30 De “to-do’s” uit de Paralegalinbox oppakken. Een klant geeft aan verhuisd te zijn en een andere klant wil graag advies hoe de merkrechten overgedragen kunnen worden. Ook is er een bericht ontvangen van de overheidsinstantie in Canada met een opmerking over de classificatie van een merkaanvraag. Tijd om alle verzoeken in ons klantensysteem te verwerken, alle mailtjes van klanten te beantwoorden en onze agent in Canada instructies te sturen.
‍16:00 Intern heb ik het verzoek gekregen om een merkenoverzicht voor een klant op te stellen. Ik controleer de gegevens met de merkenregisters en de Kamer van Koophandel, noteer eventuele afwijkingen en stuur alles aan mijn collega toe.
‍16.30 Ik zorg dat al mijn e-mails en werkzaamheden van vandaag correct en volledig in ons klantensysteem zijn verwerkt. Ik controleer of alles is opgepakt van mijn takenlijst van vandaag en bekijk alvast mijn takenlijst van morgen.
17.00 Alles en iedereen is geholpen. Ik sluit af en ga lekker naar huis. Morgen weer een dag!