Je hebt een echte doenersmentaliteit en voelt je in de juridische omgeving helemaal thuis. Je bent zowel dienstverlenend als punctueel ingesteld. Zelfstandig en accuraat werken zijn twee van je sterkste punten. Dit doe je op een professionele en betrokken manier. Je kunt goed prioriteiten stellen en staat stevig in je schoenen. Je levert kwaliteit in dienstverlening en doet wat je zegt, want daar hechten we bij Merk-Echt veel waarde aan.

Kortom, een functie met veel verantwoordelijkheid waarbij het bewaken en handhaven van de intellectuele eigendommen van de klant voorop staan. Je komt op de paralegal afdeling te werken in een enthousiast en gedreven team binnen de juridische dienstverlening.

Paralegals

‍Wij zoeken een leergierige en proactieve teamplayer met:

 • Oog voor detail
 • Een sterk analytisch vermogen
 • Een oplossingsgerichte houding
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Minimaal drie jaar werkervaring in een juridisch administratieve functie (bijv. bij een notaris- of advocatenkantoor) met een voltooide opleiding MBO of HBO rechten
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en gedegen kennis van het Engels

Wat ga je doen?

‍Beleef hieronder een werkdag van een ervaren Paralegal bij Merk-Echt:

08.15 Ik start mijn werkdag met een kop koffie en het doorlezen van mijn e-mails.
08.30 Merkbewaking uitvoeren: alle resultaten die binnen zijn gekomen worden beoordeeld of deze merkaanvragen mogelijk conflicterend zijn met de merkregistraties van onze klanten.
11.00 Tijd om de klanten op de hoogte te brengen van de potentieel conflicterende merkaanvragen.
11.30 Ik neem de overige taken voor vandaag door: welke mutaties moeten worden opgepakt en liggen er nog reminders om te versturen vandaag?
12.00 Lunchtijd! Gezellig samen met mijn collega’s lunchen in onze ‘kantine’.
12.30 Agent in de Verenigde Staten mailen. Wat is de stand van zaken in de voorlopige weigering van de merkaanvraag die recent is verricht? Ik ben nieuwsgierig of er al iets bekend is.
‍13:00 Klant het goede nieuws berichten dat zijn merk in China is geaccepteerd door de overheidsinstantie.
13.30 De “to-do’s” uit de Paralegalinbox oppakken. Een klant geeft aan verhuisd te zijn en een andere klant wil graag advies hoe de merkrechten overgedragen kunnen worden. Ook is er een bericht ontvangen van de overheidsinstantie in Canada met een opmerking over de classificatie van een merkaanvraag. Tijd om alle verzoeken in ons klantensysteem te verwerken, alle mailtjes van klanten te beantwoorden en onze agent in Canada instructies te sturen.
‍16:00 Intern heb ik het verzoek gekregen om een merkenoverzicht voor een klant op te stellen. Ik controleer de gegevens met de merkenregisters en de Kamer van Koophandel, noteer eventuele afwijkingen en stuur alles aan mijn collega toe.
‍16.30 Ik zorg dat al mijn e-mails en werkzaamheden van vandaag correct en volledig in ons klantensysteem zijn verwerkt. Ik controleer of alles is opgepakt van mijn takenlijst van vandaag en bekijk alvast mijn takenlijst van morgen.
17.00 Alles en iedereen is geholpen. Ik sluit af en ga lekker naar huis. Morgen weer een dag!

Wat bieden we je?

‍Merk-Echt biedt jou een informele werksfeer met jonge ambitieuze collega’s. Je komt te werken in een werkomgeving waarbij het belang van de intellectuele eigendomsrechten van de klant voorop staat. Jouw collega’s hebben een commerciële drive, behalen samen successen, werken hard en vinden humor ook erg belangrijk!

Lees vooral ons manifest even door; dat waar wij als merkbewakers vól in geloven en voor gaan.

En verder:

 • intern opleidingstraject
 • ruimte voor eigen initiatief
 • flexibele werktijden tussen 8 uur ‘s ochtends en half 7 ‘s avonds
 • uitstekende koffie, goede arbeidsvoorwaarden, een best salaris en een gezellig vrijdagsmiddagborrel
 • werken bij het snelst groeiende merkenbureau van Nederland (dit jaar genomineerd voor de FD Gazellen Awards)

Stuur je CV (inclusief foto) én motivatiebrief naar vacature@merkecht.nl t.a.v. Daphine Venselaar

NB. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature merkgemachtigde

Maak kennis met het team

Merk-Echt is een jong team van merkprofessionals. We zijn analytisch en nauwkeurig én bezitten een gezonde dosis humor.

Bekijk ons team