08.15 Ik start mijn werkdag met een kop koffie en het doorlezen van mijn e-mails.
08.30 Welke mail moeten meteen opgepakt worden? Een klant laat weten een spoedbetaling te hebben gedaan. Ik zoek het meteen uit en zet de opdracht intern door, zodat de klant snel wordt geholpen. Ik stel prioriteiten en zorg dat alles op tijd wordt opgepakt.
09.30 Ik pak de debiteurenlijst erbij. De herinneringen kunnen de deur uit. Heb ik al een reactie gehad op mijn e-mails van vorige week? Doordat ik alles vastleg in ons CRM-systeem, weten mijn collega’s en ik precies wat er allemaal speelt.
11.00 Het is alweer tijd voor mijn volgende kop koffie. Hoe was jouw weekend?
11.15 De bankafschriften zijn inmiddels binnen. De mutaties verwerk ik in het boekhoudsysteem en zorg dat alle in- en uitgaande betalingen juist worden geboekt. Hé, ik mis nog een bonnetje! Deze vraag ik meteen op bij mijn collega.
11.45 Ik laat mijn collega weten dat de klant de opdracht heeft betaald, zodat hij de werkzaamheden kan gaan uitvoeren.
‍12:00 Is het al zo laat? Tijd voor lunch. Met mijn collega loop ik een rondje door het centrum en trakteer mezelf op een belegd broodje van een van de zovele broodjeszaken. De keuze is reuze.
12.30 Mijn mailbox is inmiddels weer gevuld met nieuwe berichten; taksen die betaald moeten worden, nieuwe verkooptarieven die opgesteld moeten worden voor merkbescherming in het buitenland, wijzigingen van klanten die ik in het systeem kan verwerken en nog veel meer.
‍13:00 Het is weer tijd om wat betalingen de deur uit te sturen. Ik genereer een betaalopdracht vanuit het boekhoudprogramma en betalingen met vreemde valuta betaal ik handmatig.
‍14.00 Debiteurenbeheer, een belangrijk onderdeel van mijn werk. De rest van de middag ga ik dan ook bij onze klanten polsen wat de reden is dat de factuur nog openstaat; wellicht is er nog iets onduidelijk. Tijdens de telefoongesprekken inventariseer ik alles, maak ik aantekeningen in het systeem en worden de vragen beantwoord door mij of mijn collega.
16.30 Zijn er nog dingen die vandaag afgerond moeten worden? Wat kan tot morgen wachten? Ik zoom even uit, vink de laatste prioriteiten af en maak me gereed om de werkdag af te sluiten. Morgen weer een dag!