Je hebt een geregistreerd merk; gelukkig!?

Bij een inbreuk op jouw merk kunnen er een aantal zaken aan de hand  zijn. Wellicht heb je een oudere gebruiker van het merk ontdekt, die verder geen bezwaar heeft tegen jouw merk. Een aantal voorbeelden:

  • Een andere partij gebruikt hetzelfde teken/merk voor dezelfde of overeenstemmende producten of diensten
  • Een andere partij gebruikt hetzelfde teken/merk voor andere producten of diensten
  • Iemand gaat bewust, te kwader trouw, met jouw merk aan de haal

Je kunt ook eenzelfde merk in dezelfde of een andere klasse (of sector) hebben ontdekt of wellicht heb je iemand ontdekt die ter kwader trouw met jouw merk aan de haal is gegaan. Vraag bij een van deze gevallen ons om advies. Wij kunnen toelichten hoe het in elkaar steekt en wat er eventueel tegen gedaan kan worden.

Analyse opstellen

Samen met jou maken wij een analyse van de overeenkomsten en de verschillen tussen het ontdekte merk en een inschatting van de kansen om tegen het andere merk of teken op te treden. Daarmee kun je voor jezelf de ernst van de schending bepalen en of je wel of niet wilt optreden.

Merkinbreuk

Zoek informatie over de inbreukmaker. Op internet is tegenwoordig veel te vinden. Wellicht ook over degene die inbreuk maakt op jouw rechten. Wat zijn jouw rechten? Wat is het recht van een ander? Mocht je de betreffende partij kennen, verzamel dan alle eventueel uitgewisselde correspondentie. Dit is van belang voor de beoordeling van de mogelijkheden om op te treden tegen merkinbreuk. Het geeft een sterke basis voor het aanvechten van deze inbreukmaker.

Maak notities

Om sterk te staan tegenover de inbreukmaker in een mogelijke zaak is het van belang dat er een dossier wordt opgebouwd. Dit dossier bestaat uit alle correspondentie, publicaties, advertenties, telefoongesprekken, data, tekeningen, bonnetjes en foto’s omtrent jouw merk. Wanneer je gebruik maakt van ons bewakingsabonnement maken wij standaard een dossier voor je aan met o.a. alle signaleringen.

Specialistische hulp bij merkinbreuk

Juridisch gespecialiseerd advies helpt je verder. Neem bij inbreuk op jouw merk altijd contact met ons op. Wij hebben specialisten in huis met expertise op het gebied van conflictzaken.

Cooling-off

In eerste instantie ben je geïrriteerd  en wil je deze inbreukmaker zo snel mogelijk aanpakken. Wanneer het op een rechtszaak dreigt af te stevenen, raden we je aan om toch eerst even stil te staan bij de volgende vragen: levert dit echt wel op wat ik wil? Wat kost de inbreuk en wat levert de eventueel gewonnen zaak op? Wie weet kan de zaak opgelost worden door iemand aan te schrijven met een serieuze brief van onze kant. Bemiddeling kan soms een goede optie zijn.

Contact opnemen met onze specialisten

Heb je een inbreuk geconstateerd en wil je daarover graag eens in gesprek met een van onze specialisten, neem dan contact met ons op. Je kan ons bereiken per e-mail: [email protected] of telefonisch via 076-5148403.