Overweeg je een merk te registreren? Laat eerst onderzoeken of de naam al wordt gebruikt.

Denk je aan het registreren van jouw productnaam, logo of bedrijfsnaam?
Vraag dan eerst een onderzoek aan.

!

Zekerheid met een gratis onderzoek

Met een vrijblijvend naamsonderzoek kom je erachter of jouw naam al door andere partijen als merk wordt gebruikt. Vraag vandaag nog een onderzoek aan naar en ontvang een offerte plus een gedegen risicoanalyse met juridisch advies. Onze juridische experts onderzochten reeds meer dan 40.000 namen. Ruim 15.000 daarvan zijn échte merken® geworden. 

!

Een jaar gratis merkbewaking t.w.v. €150

Nadat jouw merk is vastgelegd is het verstandig om dit merk ook te bewaken. Als merkhouder dien je zelf in de gaten te houden of er inbreuk wordt gemaakt op het merk, maar Merk-Echt kan dat ook voor je doen. Wij vinden merkbewaking zo belangrijk, dat je (in principe) bij een nieuwe merkaanvrage een jaar gratis merkbewaking ontvangt. Dit is tenminste €150 korting op het totaalbedrag voor een Benelux merk en €250 korting voor een EU merk. Zo kom je te weten of anderen een gelijkend merk aanvragen en kun je hier actie tegen ondernemen.

2

Wanneer is een merk sterk?

Een goede merknaam is helder voor uw klant én juridisch ijzersterk. Een commercieel sterke merknaam is niet automatisch een juridisch sterke merknaam. De eerste is vaak algemeen en beschrijvend. De tweede uniek en onderscheidend, dus beter te beschermen. Gaat u een nieuw merk ontwikkelen? Wij onderzoeken graag in een vroeg stadium of bescherming van uw merk mogelijk is.

Vraag nu een gratis onderzoek aan.

Ontvang vrijblijvend een gedegen risicoanalyse mét juridisch advies.

Wat gaan we voor je doen?

Met ons gratis onderzoek kom je erachter of jouw naam al door andere partijen als merk wordt gebruikt.

Wij adviseren om vooraf onderzoek te laten doen in het merkenregister van de landen (of de regio) waar het merk geregistreerd dient te worden naar reeds bestaande gelijke en gelijkende merknamen om zo de kans op succes van de merkaanvragen in te schatten. Wij vinden een vooronderzoek dermate essentieel dat wij altijd voor iedere Benelux en EU merkaanvraag een identiek naamsonderzoek doen, dat zit al in onze vaste prijs voor een merkregistratie.

45.582

ONDERZOCHTE NAMEN

17.146

GEREGISTREERDE MERKEN

6000+

BEDRIJVEN ALS KLANT

Vertrouwd door 6000+ bedrijven.

Jaarlijks helpen wij meer dan 1000 groeiende bedrijven bij het registreren én beschermen van hun naam en logo. Zowel in de Benelux, Europa en diverse regio's wereldwijd.

Logo A-Ware
Logo Girav
Logo Max Verstappen
Logo Omoda
Logo Quooker
Logo Extrema Outdoor
Logo Greenwheels
Logo AD Benelux
Logo Amarant
Logo Bierens
Logo Buienalarm
Logo Goosecraft
Logo Acht van Chaam
Logo Iedereen Genkt
Logo Melvita
Logo Mourik
Logo Profile Tyrecenter
Logo Poederbaas
Logo NAC Breda
Logo Red-Rag
Logo Sani-Dump
Logo Schouten Global
Logo Schrobbeler
Logo Skidome
Logo Tie Kinetix
Logo Trendhopper
Logo Velvet
Logo Zwarte Cross

Merk-Echt helpt het MKB en grote bedrijven bij het beschermen van hun merken.

In 5 stappen een merk.

Door een merk aan te vragen in het merkenregister van de overheid heb je, ná succesvolle registratie, wettelijke bescherming. Hoe dat werkt staat in de volgende 5 stappen uitgelegd.

1

Start met een gratis onderzoek.

Voorafgaand aan iedere merkregistratie wordt door onze juristen altijd gecheckt of je naam
niet te beschrijvend is. Tevens wordt er altijd een identiek naamsonderzoek voor de Benelux of EU gedaan en indien gewenst een uitgebreid naamsonderzoek.
Wil je weten of jouw merk geregistreerd kan worden? Vraag dan vandaag nog een onderzoek aan naar jouw naam. Dan ontvang je van ons een vrijblijvende offerte plus de onderzoeksresultaten van onze juristen.

2

Wie wordt de houder van het merk?

De volgende stap is het bepalen welke partij de eigenaar wordt van jouw toekomstige merk. Deze eigenaar wordt de merkhouder genoemd. Een merkhouder kan zowel een rechtspersoon (een onderneming, zoals een B.V., V.O.F. of een stichting) als een natuurlijk persoon (bijvoorbeeld jijzelf) zijn. De rechten en plichten die verband houden met het merk rusten op de merkhouder. Wil je precies weten wat een merkhouder is? Hier lees je daar alles over.

3

Juridische omschrijving van producten en/of diensten.

Het volgende onderdeel van de merkaanvrage is de zorgvuldige voor jou op maat gemaakte juridische omschrijving van de producten en/of diensten waarvoor jij jouw merk in de markt zet. Let op! Deze op maat gemaakte omschrijving is essentieel en bepaalt hoofdzakelijk de (toekomstige) beschermingsomvang van jouw merk. Wil je hier meer uitleg over? Bel dan vrijblijvend met één van onze merkenadviseurs op nummer +31765148403

4

Wij regelen de hele aanvraagprocedure voor je.

We nemen de hele aanvraagprocedure van het merk voor je uit handen. Wanneer jouw merk uiteindelijk succesvol is geregistreerd, kun je in principe het alleenrecht claimen op het gebruik van dat merk in een vastgesteld gebied en in de bepaalde categorie van producten en/of diensten.

5

Onze 100% registratiegarantie.

Als enige merkenbureau met ISO 9001:2015 certificering hebben wij natuurlijk volledig vertrouwen in onze kwaliteit en daarom bieden we je 100% registratiegarantie. Lees hier de voorwaarden.