Wij zijn merkbewakers.

Bescherming van jouw merken, handelsnamen, domeinnamen, modellen en auteursrechten is ons vak.

Zijn je productnamen al geregistreerd als merk?

Dit zijn de 5 redenen waarom het belangrijk is om je merk te beschermen en te registreren:

2

Wanneer is een merk sterk?

Een goede merknaam is helder voor uw klant én juridisch ijzersterk. Een commercieel sterke merknaam is niet automatisch een juridisch sterke merknaam. De eerste is vaak algemeen en beschrijvend. De tweede uniek en onderscheidend, dus beter te beschermen. Gaat u een nieuw merk ontwikkelen? Wij onderzoeken graag in een vroeg stadium of bescherming van uw merk mogelijk is.

1

Monopolie.

Je verkrijgt met een merkregistratie het alleenrecht op het gebruik van jouw naam of logo voor de specifieke activiteiten. Dit betekent dat jij de enige bent die dit merk mag gebruiken en anderen dit alleen met jouw toestemming mogen doen. Op basis hiervan kun je andere verbieden een gelijkend merk te gebruiken voor soortgelijke producten of diensten. 

2

Sterke positie.

Stel je voor: jouw naam is zo succesvol geworden, dat je concurrenten proberen mee te liften en jouw merk kopiëren of na-apen. Met een merkregistratie kun je hier makkelijk tegen optreden en kun je ervoor zorgen dat zij hiermee stoppen. Het hoeft hier niet alleen te gaan om exacte kopieën van jouw merk, maar ook merken die erg op jouw merk lijken, zodat consumenten niet weten of het jouw merk is of dat van een ander.

3

Creëer waarde.

De door jou opgebouwde naamsbekendheid is geld waard. Bij positieve naamsbekendheid koppelen mensen dit aan jouw merk. Hoe beter en succesvoller je product, hoe meer goodwill jouw merk heeft en hoe meer geld het uiteindelijk waard is. Dit is niet alleen gunstig wanneer jij jouw bedrijf en merk wil verkopen omdat je dan een hogere prijs kan vragen, maar ook nu! Hoe meer jouw merk waard is, hoe waardevoller samenwerkingen met jou zijn.

4

®-teken.

Het ®-teken is bij iedere handelaar wel bekend. Gebruik van dit teken straalt professionaliteit en laat anderen weten dat dit merk al geregistreerd is. Het schrikt concurrenten die mee willen liften op jouw succes dus af.

5

Voorkom kosten.

Het merkenrecht is een van de weinige juridische gebieden waarin je, als je in een conflict belandt en in het ongelijk wordt gesteld, jij (een deel van de) kosten van de wederpartij zal moeten vergoeden. Dit betekent een hoge kostenpost, omdat hier jouw eigen juridische kosten ook nog eens bovenop komen.   

Het loont dus de moeite om er vooraf achter te komen of de naam of het logo die jij voor ogen hebt nog beschikbaar is. Zo niet, dan kun jij je merk gebruiken zonder het risico te lopen dat jij inbreuk maakt op iemand anders merk. Het is bij ons ook mogelijk om een naamsonderzoek vrijblijvend en gratis uit te laten voeren.

Vraag nu een gratis onderzoek aan.

Ontvang vrijblijvend een gedegen risicoanalyse mét juridisch advies.

Wat gaan we voor je doen?

Met ons gratis onderzoek kom je erachter of jouw naam al door andere partijen als merk wordt gebruikt.

Wij adviseren om vooraf onderzoek te laten doen in het merkenregister van de landen (of de regio) waar het merk geregistreerd dient te worden naar reeds bestaande gelijke en gelijkende merknamen om zo de kans op succes van de merkaanvragen in te schatten. Wij vinden een vooronderzoek dermate essentieel dat wij altijd voor iedere Benelux en EU merkaanvraag een identiek naamsonderzoek doen, dat zit al in onze vaste prijs voor een merkregistratie.

Vertrouwd door ruim 10.000+ bedrijven.

48.378

Onderzochte namen

18.439

Geregistreerde merken

10.000+

Bedrijven als klant
Logo A-Ware
Logo Quooker
Logo Max Verstappen
Logo Greenwheels
Logo Omoda
Logo Extrema Outdoor
Logo AD Benelux
Logo Thales
Logo Body & Fit
Logo Vandebron
Logo Amarant
Logo Bierens
Logo Amarant
Logo Buienalarm
Logo Goosecraft
Logo Acht van Chaam
Logo Iedereen Genkt
Logo Melvita
Logo Mourik
Logo Profile Tyrecenter
Logo Poederbaas
Logo Red-Rag
Logo Sani-Dump
Logo Schouten Global
Logo NAC Breda
Logo Schrobbeler
Logo Skidome
Logo Tie Kinetix
Logo Trendhopper
Logo Velvet
Logo Zwarte Cross
Logo Your Hosting
Logo Puckababy

Binnenkort ook vertrouwd door u?

Start nu met een gratis naamsonderzoek

Merk-Echt helpt het MKB en grote bedrijven bij het beschermen van hun merken.

In 5 stappen een merk.

Door een merk aan te vragen in het merkenregister van de overheid heb je, ná succesvolle registratie, wettelijke bescherming. Hoe dat werkt staat in de volgende 5 stappen uitgelegd.

1

Start met een gratis onderzoek.

Met een vrijblijvend beschikbaarheidsonderzoek kom je erachter of jouw naam al door andere partijen als merk wordt gebruikt. Je wilt immers geen bezwaar krijgen. Wil je weten of jouw merk nog beschikbaar is? Vraag dan vandaag nog een onderzoek aan naar jouw naam. Dan ontvang je van ons een offerte plus een gedegen risicoanalyse met gratis juridisch advies.

2

Wie wordt de houder van het merk?

De volgende stap is het bepalen welke partij de eigenaar wordt van jouw toekomstige merk. Deze eigenaar wordt de merkhouder genoemd. Een merkhouder kan zowel een rechtspersoon (een onderneming, zoals een B.V., V.O.F. of een stichting) als een natuurlijk persoon (bijvoorbeeld jijzelf) zijn. De rechten en plichten die verband houden met het merk rusten op de merkhouder. Wil je precies weten wat een merkhouder is? Hier lees je daar alles over.

3

Juridische omschrijving van producten en/of diensten.

Het volgende onderdeel van de merkaanvraag is de zorgvuldige voor jou op maat gemaakte juridische omschrijving van de producten en/of diensten waarvoor jij jouw merk in de markt zet. Let op! Deze op maat gemaakte omschrijving is essentieel en bepaalt hoofdzakelijk de (toekomstige) beschermingsomvang van jouw merk. Wil je hier meer uitleg over? Bel dan vrijblijvend met één van onze merkenadviseurs op nummer +31765148403

4

Wij regelen de hele aanvraagprocedure voor je.

We nemen de hele aanvraagprocedure van het merk voor je uit handen. Wanneer jouw merk uiteindelijk succesvol is geregistreerd, kun je in principe het alleenrecht claimen op het gebruik van dat merk in een vastgesteld gebied en in de bepaalde categorie van producten en/of diensten.

5

Onze 100% registratiegarantie.

Vanwege het vertrouwen in de kwaliteit van onze service bieden we, als het enige merkenbureau, een 100% registratiegarantie. Lees hier de voorwaarden.