Merkbewaking.

Met merkbewaking monitoren wij dagelijks voor je of (soort) gelijke merkaanvragen zijn ingediend. Hiermee bewaken we de uniciteit van jouw merk.

Wil je meer informatie?

De persoonlijke merkbewakers staan voor je klaar.

Bel naar 076 - 514 84 03 of stuur een e-mail naar bewaking@merkecht.nl

Belang van merkbewaking

In principe kan ieder merk (zolang het binnen de wet valt) worden ingeschreven, ook als het (vrijwel) identiek is aan jouw merk en daarom adviseren wij om gebruik te maken van onze dienst merkbewaking. De eigenaar van het merk moet namelijk zelf zorgdragen voor de bescherming van zijn merk. Daarnaast zijn er termijnen gebonden aan het aantekenen van bezwaar tegen mogelijke inbreukmakers, waardoor het tijdig ondernemen van actie belangrijk is. Bewaking in alle relevante registers door Merk-Echt is dan ook cruciaal.

Merkbewaking door Merk-Echt

Afbeelding merkbewaking

Dagelijks bewaken wij je merk door middel van professionele informatiesystemen.

Afbeelding merkbewaking

Conflicterende merkaanvragen worden eerst uitgebreid beoordeeld door een jurist. Bij vermoedelijke merkinbreuk stellen wij je tijdig op de hoogte door middel van een signaalbericht. Hierop staat alle informatie met betrekking tot de gevonden inbreuk. Mocht het ondernemen van actie tegen een conflicterende merkaanvraag wenselijk zijn, dan verdiepen onze juridisch specialisten zich verder in het conflict. 

Als er geen conflicterende merken worden gevonden, zul je in eerste instantie niets van ons vernemen. Alleen de voor jou relevante nieuwe merkaanvragen worden toegestuurd. 

Voor de effectieve handhaving van merkrechten is merkbewaking onmisbaar. Blijf op de hoogte van mogelijk bezwaarlijke merkaanvragen. Dit geeft je de rust en de zekerheid dat niemand anders een sterk gelijkend merk registreert en dat het eerst geregistreerde merk uniek blijft.

Voordelen merkbewaking:

Icon checkmark

Kom te weten of anderen een gelijkend merk aan het deponeren zijn.

Icon checkmark

Wij kunnen samen snel reageren.

Voorkom, op een kostenefficiënte wijze, dat iemand een gelijkend merk vastlegt.

Een persoonlijke jurist handhaaft met dagelijkse, systematische merkbewaking alle merkenrechten. Het merk wint aan kracht en waarde.

Merk-Echt lost 95% van de merkconflicten onderling, of via een oppositieprocedure bij de overheidsinstantie op.

Het kost je geen tijd, wij nemen ondernemers graag dit werk uit handen vanaf 50 cent per dag.