Handelsnaam als merk vastleggen.

Een handelsnaam of bedrijfsnaam is de naam waaronder een onderneming op de markt actief is en die waarschijnlijk ook ingeschreven staat bij de KvK. Deze naam staat dus synoniem voor je bedrijf en de aanverwante producten en/of diensten en moet je onderscheiden van de concurrenten. Zo kunnen je (potentiële) klanten je bedrijf herkennen en ontstaat een ‘beschermingswaardige’ bekendheid. Belangrijk dus dat deze naam beschermd is en alleen voor jouw bedrijf gebruikt mag worden.

Bescherm uw handelsnaam met merkrecht

Merkenbureau Merk-Echt biedt je de mogelijkheid om je handelsnaam als merk vast te leggen. Deze registratie biedt interessante voordelen en zorgt dat jouw bedrijfsnaam juridisch extra goed beschermd is.

Door je handelsnaam te registeren als merk wordt de beschermingsomvang zowel versterkt als vergroot. Zo worden je rechten vergroot wat betreft jouw bedrijfsnaam en eventueel het bijbehorende logo en is deze aanzienlijk beter beschermd.

Daarnaast wordt de handelsnaam via het merkrecht ook geografisch gezien beter beschermd. Zo heb je de keuze of de bedrijfsnaam beschermd moet worden in de Benelux, Europese Unie of zelfs internationaal en heb je ook buiten Nederland rechten op je handelsnaam.

Wil je meer informatie of graag je handelsnaam als merk vastleggen? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van Merk-Echt, wij helpen je graag.