Zonder registratie geen merkenrecht.

Door het merkenrecht is er de mogelijkheid om door middel van registratie je merk te beschermen tegen andere die misbruik maken van jouw naam. Met een goede registratie verkrijg je het alleenrecht op het gebruik van het merk voor de producten en diensten die jij levert. Hiermee kun je als houder van het merk voorkomen dat een ander jouw merk gebruikt. Wanneer dit toch gebeurt, biedt het merkenrecht jou als houder ook mogelijkheden om hiertegen op te treden. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw merk ook echt alleen door jou of met jouw toestemming kan worden gebruikt.

Net als met domeinnamen geldt in het merkenrecht: “Wie het eerst komt, die het eerst maalt”. Je moet echter wel zelf als merkhouder opletten of niet iemand anders een merk registreert wat erg veel op het jouwe lijkt. Het merkenregister doet dat niet voor je. Merk-Echt kan dat voor je verzorgen door middel van merkbewaking.

Het merkenrecht is het enige intellectuele eigendomsrecht dat je oneindig kunt verlengen. Daarom is het zo belangrijk dat je dit tijdig en zo goed mogelijk doet, dus laat dit doen door een specialist! Merk-Echt heeft ruime ervaring op dit gebied en kan je helpen op te treden tegen anderen die jouw merk misbruiken. Daarnaast adviseren wij je ook bij het registreren van een nieuw merk of jouw beoogde merknaam nog vrij is door middel van ons gratis naamsonderzoek.

Meer informatie over merkenrecht